Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΑΓΑΠΗ ΙΣΙΔΩΡΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΩΡΗ

 
ΑΓΑΠΗ ΙΣΙΔΩΡΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΩΡΗ

 

 

 

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ εξαιρετική χρεωστώ στον π.Δημήτριο που πριν χρόνια σε ιδιωτική μου επίσκεψη με σταύρωσε με το Τίμιον Ξύλο ανάμεσα σε αρκετούς πιστούς που ανέμεναν όλη την ημέρα όρθιοι στον καυτερό ήλιο.

 

 

 

Μα ακόμη συγκινήθηκα για την φιλοθεϊα και ομοψυχία που είχαν οι εκεί αναμένοντες πιστοί.Έτρωγαν κιόλας από το ίδιο καζάνι.Σαν τα πρωτοχριστιανικά χρόνια.

 

Τι ωραία!

 

 

 

Μα θα  περίμενα όμως επίσης μέσα στην όλη συγκίνηση , από κάποιους αδελφούς που τόσα χρόνια επιδαψιλεύονται εκεί την χάρη του Τιμίου Σταυρού να είχαν εγκολπωθεί επιπλέον και  το μήνυμα του Τιμίου Σταυρού  που είναι η απροϋπόθετη αγάπη και το «άφες αυτοίς» και όχι κάποιοι πιστοί να τρέχουν στα κοσμικά δικαστήρια έναν Επίσκοπο Χριστού που έχει παραδώσει όλη την ζωή του στον Χριστό και την Εκκλησία Του  από  μικρό παιδί.

 

 

 

«Τολμᾶ τις ὑμῶν, πρᾶγμα ἔχων πρὸς τὸν ἕτερον, κρίνεσθαι ἐπὶ τῶν ἀδίκων καὶ οὐχὶ ἐπὶ τῶν ἁγίων;»(Α΄Κορ.στ΄1)

 

 

 

Με τι καθαρή διάνοια και απροσκόπτως ένα κληρικός ,πόσον μάλλον ένα Επίσκοπος, θα λειτουργήσει την αναίμακτον θυσίαν όταν τον καταδιώκουν δικαστικά τα ίδια τα παιδιά του;Θα έχει το μυαλό του στο θυσιαζόμενο αρνίον και στην Θείαν Κοινωνία  ή στα εξώδικα, τις μυνήσεις,τα πινάκια,τις αναβολές  και τις εφέσεις ;

 

 

 

Είθε ο Σταυρωθείς μας Κύριος να χαρίζει σε όλους  μας καλή φώτιση και καρδίαν ισίδωρη και Χριστόδωρη για όλη την κτίση.

 

 

 

«ὍΠΟΥ  ὑπάρχει ἀγάπη ἐκεῖ δὲν ὑπάρχουν  ἐχθροί.»

 

 

 

π.Διονύσιος Ταμπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: