Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Σου είπα και πριν.. ένας τρόπος για να εξελιχθείς πνευματικά είναι μόνο να πηγαίνεις στην εκκλησία!


«Σου είπα και πριν.. ένας τρόπος για να εξελιχθείς πνευματικά  είναι μόνο να πηγαίνεις στην εκκλησία!
 Το λένε οι άγιοι πατέρες..
 
Αυτός ο πνευματικά ενισχυμένος άνθρωπος δεν αντιδρά σε τίποτα!
 
Ο καρπός του Πνεύματος είναι η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η μακροθυμία, η καλοσύνη, το καλό, η πίστη, η πραότητα, η εγκράτεια, η αγνότητα.
 
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι: 

«Η ταραγμένη ψυχή είναι ο θρόνος του διαβόλου».
 Και ο νεκρός αν κάποιος αναστηθεί, δηλαδή ας έχει αυτή τη δύναμη, αλλά αν κουβαλά μίσος, φθόνο, φθόνο και κακία, έχει τον διάβολο μέσα του.
 Βλέπεις πόσο ωραία είναι η μορφή της αμαρτίας;
 Είναι βουβός και κουφός γιατί δεν αντιδρά!  
Πόσοι άνθρωποι έρχονται στην εκκλησία;  Πόσοι ακούνε το κήρυγμα και τη Θεία Λειτουργία;  Και με όλα αυτά, είναι γυμνοί σαν λυγαριά!  Μόνο φύλλα και κλαδιά.  Γιατί;  Γιατί είναι δύσκολο να γίνουν πράξη όσα λέγονται στο κήρυγμα.  Και κανείς δεν σου ζητάει να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα...
 «Αδελφοί, ο καρπός του Πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, καλοσύνη, καλοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια, αγνότητα· εναντίον αυτών δεν υπάρχει νόμος. Σταύρωσε τη σάρκα με τα πάθη και τις επιθυμίες της. Αν ζούμε στο Πνεύμα, ας περπατήσουμε και στο Πνεύμα. Ας μην είμαστε εραστές της ματαιοδοξίας, ταλαιπωρώντας ο ένας τον άλλον και ενοχλώντας ο ένας τον άλλον. Οποιοδήποτε σφάλμα, εσείς οι πνευματικοί, διορθώστε ένα τέτοιο με πνεύμα πραότητας, λαμβάνοντας υπόψη τον εαυτό σας, για να μην πέσετε και εσείς σε πειρασμό. Να φέρετε ο ένας τα βάρη του άλλου και έτσι θα εκπληρώσετε το νόμο του Χριστού..."
  Πατήρ Καλίστρα Τσίφαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: