Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ...

 Λέγεται ότι μια μέρα, οι άγγελοι στο βάπτισμα, οι φύλακες του λαού, εμφανίστηκαν ενώπιον του Θεού και παραπονέθηκαν ότι δεν ήξεραν τι να κάνουν, επειδή οι άνθρωποι είχαν γίνει ιδιαίτερα απρόσεκτοι και πονηροί, έτοιμη για όλα τα κακά, μόνο.  Ο Κύριος ο Θεός τους ρώτησε:

 - Τι νομίζεις, τι να τους κάνω;

 Οι άγγελοι είπαν:

 - Κύριε, αύξησε τη μέρα τους κατά μια ώρα και θα τους πούμε ότι είναι δώρο Σου μόνο να προσεύχονται.  Ο Κύριος είπε καλά και η μέρα κράτησε 25 ώρες, αλλά ο κόσμος και πάλι δεν προσευχόταν.  Τότε οι άγγελοι εμφανίστηκαν πάλι μπροστά στον Δάσκαλο, θυμωμένοι με την αδιαφορία των ανθρώπων:

 - Θεέ μου, οι άνθρωποι ακόμα δεν προσεύχονται!

 Ο Κύριος τους ξαναρώτησε:

 - Τι πιστεύεις ότι πρέπει να τους κάνω;

 - Θεέ, κάνε τους τη μέρα μόνο 20 ώρες!  Θα καταλάβουν πόσο σύντομη είναι η ζωή και πόσο γρήγορα έρχεται η κρίση Σου και έτσι θα προσευχηθούν.

 Ο Κύριος δέχθηκε το αίτημα και η ζωή έγινε μικρότερη.  Αλλά ακόμη και τώρα οι άνθρωποι δεν αφιέρωσαν χρόνο για να προσευχηθούν.  Οι άγγελοι βρέθηκαν ξανά μπροστά στον Δημιουργό και παραπονέθηκαν ότι οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να είναι κακοί.
 Τι υπάρχει να κάνουμε;  τους ρώτησε ο Κύριος.

 Οι άγγελοι δεν είχαν τίποτα άλλο να προσθέσουν και ο Θεός τους είπε:

 - Η προσευχή δεν είναι θέμα χρόνου, αλλά αγάπης.  Όποιος με αγαπά βρίσκει αρκετό χρόνο μέσα στις 24 ώρες για να προσευχηθεί.

 Και άφησε τον χρόνο όπως πριν.

 Η προσευχή είναι η πιο σκληρή καλή πράξη.
 Οι ασκούμενοι χριστιανοί κάνουν πολλές καλές πράξεις: βοηθούν τους γείτονές τους, διαβάζουν ιερά βιβλία, ασκούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά όταν πρόκειται για προσευχή... Γιατί;  Γιατί προσευχή σημαίνει να μιλάς με τον Θεό και στον εχθρό δεν αρέσει.  Για αυτό υπάρχουν κάθε είδους εμπόδια, τόσο πριν από την προσευχή όσο και κατά την προσευχή.

 «Προσευχήσου αδιάκοπα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: