Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

ΜΜΕ: Η Πολωνία θα μείνει χωρίς κρέας και γάλα σε δύο εβδομάδες.ΜΜΕ: Η Πολωνία θα μείνει χωρίς κρέας και γάλα σε δύο εβδομάδες.
""Μετά την άνοδο των τιμών για τους υδρογονάνθρακες, ορισμένα πολωνικά εργοστάσια είτε έκλεισαν είτε μείωσαν τον όγκο της παραγωγής τους που σχετίζεται με τη βιομηχανία τροφίμων, ανέφερε ο Wiadomosci.Η Grupa Azoty έκλεισε ένα εργοστάσιο που παράγει λιπάσματα και συστατικά που απαιτούνται για τη δημιουργία πλαστικών και τα χημικά εργοστάσια της πρωτεύουσας άρχισαν να παράγουν 10 τοις εκατό λιγότερη αμμωνία. Ως αποτέλεσμα της βιομηχανικής κατάρρευσης στην παραγωγή τροφίμων,υπάρχει έλλειψη βασικών αγαθών, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, γράφει ο Wiadomosci .

Σύμφωνα με τις προβλέψεις εκπροσώπων της βιομηχανίας τροφίμων, σε 2-3 εβδομάδες το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα προϊόντα θα εξαφανιστούν από τα καταστήματα στην Πολωνία. Σύμφωνα με αυτούς, ήδη το ένα τρίτο των πολωνικών επιχειρήσεων τροφίμων έχουν σταματήσει να εργάζονται λόγω έλλειψης πρώτων υλών.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι τα εργοστάσια μπύρας και γαλακτοκομικών στην Πολωνία απειλούνταν με κλείσιμο.

Πριν από αυτό, ο εκπρόσωπος της Greenpeace Polska Marek Jozefiak δήλωσε στο Onet Rano ότι η Πολωνία θα έχει αρκετό φυσικό αέριο μέχρι τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια η χώρα θα αντιμετωπίσει έλλειμμα φ.α 40%.""

Νικηφόρος Φωκάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: