Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ ΟΜΙΛΕΙ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.( ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΙΔΙΟΧΕΙΡΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΑΛΑΚΤΙΑΣ)
•... Φοβούμαστε,τρέμουμε την αιώνια ζωή γιατί δεν γνωρίζουμε πώς είναι ...Όσοι την γνώρισαν ,έχουν ακατανίκητη ορμή στην ψυχή να πάνε εκεί...Πλένε οι δίκαιοι μέσα στο ΑΠΛΕΤΟΝ ΦΩΣ της Αγίας Τριάδας!Δεν αλλάζουν σε τίποτα, διατηρούν απόλυτα το χαρακτήρα τους, θυμούνται τα πάντα από εδώ και ενδιαφέρονται για εμάς...Εκεί έχουν άλλες γνώσεις.Ξέρουν άπειρα πράγματα αλλά πάνσοφος είναι μόνο ο θεός...Για να πάμε εκεί πρέπει να σταυρωθούμε εδώ...Για να νεκρώσουμε την αμαρτία...Οι ηδονές φέρνουν οδύνες.Είναι αναπόφευκτο αυτό.Οι οδύνες πάλι της μετάνοιας και της άσκησης φέρνουν πνευματικές ηδονές.Παράδεισο στην ψυχή απ' αυτή τη ζωή..Αυτό εξελίσσεται εκεί χωρίς σταματημό...Τους βλέπεις... χαίρονται ,καλαμπουρίζουν,κουβεντιάζουν,αλλάζουν απόψεις ...Το ίδιο όπως εδώ,μόνο που δεν υπάρχει εκεί πονηριά, κακία, εγωισμός.Βασιλεύει η αγάπη...Όταν προσευχόμαστε για αυτούς,όταν δίνουμε κρυφές ελεημοσύνες και σωστά μνημόσυνα βελτιώνουμε πολύ την κατάστασή τους...Αυτοί περιμένουν από εμάς γιατί μετά θάνατον κανείς δε μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.Πρέπει να τον σπρώξουν οι ζωντανοί.Εμεις εδώ όσο ζούμε,με την μετάνοια,τον αγώνα εξελισσόμαστε.Αυτοί εκεί περιμένουν από εμάς...Όταν κάποιος χαίρεται στη βασιλεία του Θεού και βλέπει πολύ πόνο στη γη για αυτόν,δεν πλησιάζει γιατί χαλάει η ψυχική του κατάσταση...Λ.χ σαν μια νύφη που έχει χαρά επειδή παντρεύεται και μελαγχολεί που βλέπει τη μάνα της να συρομαδιέται επειδή την χάνει...Όσο ηρεμούν οι ψυχές των πονεμένων που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και προσεύχονται, τόσο πλησιάζονται μεταξύ τους οι ψυχές.
-...Επιτρέπει ο Θεός από αγάπη δύσκολο θάνατο...οι καρκινοπαθείς γέμισαν τον παράδεισο...Ένας καρκίνος είναι λίπασμα ή καμίνι...Το λίπασμα αυξάνει το καλό στις ψυχές...Το καμίνι καθαρίζει από τη βρωμιά το χρυσάφι...Όσοι δοκιμάζουν σήμερα ηδονές βρώμικες αλλάζουν την ποιότητα της ψυχής τους... Χαλάσματα μεγάλα γίνουνται πάνω στην ψυχή τους που βγάνουνε συνέχεια δαιμονικό πύον... Έχει μεγάλη εξουσία επάνω τους ο καταραμένος... Επιτρέπει ο θεός να μπούνε στο καμίνι του καρκίνου...Αν το καταλάβουν και συνεργαστούν με το Θεό εξαγνίζονται και αγιάζουν.Γι αυτό ενώ είναι εύκολο το φάρμακο του καρκίνου,δεν το φανέρωσε ακόμα ο θεός... Γιατί γέμισε με τον καρκίνο ο παράδεισος...

-..

•-..."Τώρα χαίρεται η Μαρία στη Βασιλεία του Θεού...(40χρονη αδελφή πνευματικού μου παιδιού.)Ο καρκίνος ισοδυναμεί με μαρτύριο... έλυωσε,βογγούσε...Δεν έκανα προσευχή να γιατρευτεί γιατί είδα ότι άλλο ήταν το θέλημα του Θεού...Είχα αγωνία να αντέξει παιδί μου...Ξενυχτούσα και έκανα προσευχή να έχει δύναμη...Αυτές οι οδύνες την καθάρισαν...επεψα τον πάτερ Αντώνιο να την ξεμολογήσει... Εκείνος δίσταζε.Δεν θέλει, όπως μου είπε,να παραβιάσει την θέληση και την ελευθερία κανενός και καμμίας... Επέμενα και του είπα : αμέ παιδί μου.Θα δεις..Θα δεις..
Τελικά αφού τον πίεσα πολύ, πήγε... Εσύ δεν ήσουνα εκεί.Εξομολογήθηκε ωραία! Η μετάνοια και ο πόνος της έβαλαν ουράνιο νυφικό! Πω,πω πω ωραία που ανέβηκε! Ωραία που είναι τώρα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: