Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Αιδεσιμώτατος Πρόκλος , πνευματικές συμβουλές Ας θυμηθούμε! --------------------------------------
 ◾Αδέρφια, δεν είναι οι καιροί δύσκολες, αλλά οι αμαρτίες είναι σκληρές, για να ξέρετε.  Ο Θεός δεν με ρωτάει για το τέλος του κόσμου, αλλά για το δικό μου... Μη ζητάς θαύματα!  Το μεγαλύτερο δώρο είναι αυτό: να βλέπω τις αμαρτίες μου και να μπορώ να κλαίω.
 ◾ Ο Θεός αγαπά τον ταπεινό και παραμελημένο άνθρωπο.  Δεν έχετε δει;  Όλοι οι άγιοι είχαν ταπείνωση... Δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους καλούς, αλλά ανάξιους, τα αποβράσματα της γης... Όταν ακούς κάποιον να συστήνει τον εαυτό του ως άγιο, εκείνος τον εξαπάτησε ο διάβολος.
 ◾ Οι άνθρωποι που έχουν πνεύμα, συνηθίζουν να κατηγορούν κάποιον άλλον, «κοίτα, υποφέρω από τη μάστιγα»... Ό,τι κι αν συμβεί στον άνθρωπο, ας λένε έτσι: «Για τις αμαρτίες μου!».  Δεν πρέπει ποτέ να πω ότι γι' αυτό υποφέρω, όχι, γιατί, αν το πω, παρατείνονται οι πειρασμοί, αργεί το Άγιο Πνεύμα ή κάτι τέτοιο αν δεν έχω ταπείνωση.
 ◾ Η μεγαλύτερη αρετή είναι η ταπεινοφροσύνη.  Μπορεί κανείς να έχει καλά έργα με το πλήθος, αν δεν έχει ταπείνωση και μετάνοια μάταια.  Κι αν νόμιζε ότι «είμαι καλύτερος από άλλον!»  , έχασε... τόσα σου λέω, η ταπείνωση είναι θεϊκή δύναμη και είναι μεγάλη δύναμη.
 ◾ Αν θέλεις Και θέλεις να γίνεις παπάς και κληρικός, και δεν θέλεις να γίνεις μάρτυρας, μην γίνεις ιερέας γιατί καλύτερα δάσκαλος στον παράδεισο παρά παπάς στην κόλαση.
 ◾ Δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε... Αν κρίνω τον πόρνο, είναι νομοθέτης σαν αυτόν.  Εκείνος παραβίασε τη μια εντολή και εγώ τη δεύτερη: «μην κρίνετε για να μην κριθείτε» ....Και είμαστε και οι δύο παραβάτες.
 ⚰️ Ας ρωτήσουμε τη συνείδηση: "η συνείδηση ​​λέει σωστά. Αν πεθάνω τώρα, σώζομαι; Αρέσει στον Θεό το πώς ζω;"
 ◾Ένας γονιός λέει ότι αυτός που αγαπά τη σιωπή αγαπά την αιωνιότητα και αυτός που λέει την προσευχή στην καρδιά του θα νιώσει την αιωνιότητα.
 ⚰️☦️◾ αν κινδυνεύεις με θάνατο και τον φοβάσαι, σημαίνει ότι χρειάζεσαι ακόμα μετάνοια!
 ◾ Ας χρησιμοποιούμε έλεος για τον πλησίον μας και σκληρότητα για τον εαυτό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: