Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΡΑΒΟΛΉ.

 Παραβολή


Ένας νεαρός άνδρας ήταν άτυχος στην αγάπη. Κάπως συνάντησε κορίτσια «όχι αυτά» στη ζωή του. Άλλα τα θεωρούσε άσχημα, άλλα ανόητα, άλλα γκρινιάρικα. Κουρασμένος από την αναζήτηση του ιδανικού, ο νεαρός αποφάσισε να ζητήσει συμβουλές από έναν σοφό.
Αφού άκουσε προσεκτικά τον νεαρό, ο γέροντας είπε:
- Βλέπω ότι ο κόπος σου είναι μεγάλος. Πες μου όμως, πώς νιώθεις για τη μητέρα σου;

Ο νεαρός ξαφνιάστηκε πολύ.
- Γιατί είναι η μητέρα μου εδώ; Λοιπόν, δεν ξέρω… Με εκνευρίζει συχνά: με τις ηλίθιες ερωτήσεις, την ενοχλητική ανησυχία, τα παράπονα και τα αιτήματά της. Μπορώ όμως να πω ότι την αγαπώ.

Ο γέροντας έκανε μια παύση, κούνησε το κεφάλι του και συνέχισε τη συζήτηση:

- Λοιπόν, θα σας αποκαλύψω ένα βασικό μυστικό της Αγάπης. Η ευτυχία είναι εκεί, και βρίσκεται στην πολύτιμη καρδιά σας. Και ο σπόρος της ευημερίας σας στην Αγάπη φυτεύτηκε από ένα πολύ σημαντικό άτομο στη ζωή σας. Η μητέρα σου. Και όπως της συμπεριφέρεσαι, έτσι θα συμπεριφέρεσαι και σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Άλλωστε, η μαμά είναι η πρώτη Αγάπη που σε πήρε στην αγκαλιά της. Αυτή είναι η πρώτη σας εικόνα γυναίκας. Αν αγαπάς και τιμάς τη μητέρα σου, θα μάθεις να εκτιμάς και να σέβεσαι όλες τις γυναίκες.

Και τότε θα δεις ότι μια μέρα το κορίτσι που σου αρέσει θα απαντήσει στην προσοχή σου με ένα απαλό βλέμμα, ένα απαλό χαμόγελο και μια ευγενική λέξη. Δεν θα έχετε προκατάληψη για τις γυναίκες. Θα τα δείτε ως Αληθινο. Η σχέση μας με τους γονείς μας είναι το μέτρο της ευτυχίας μας.

Ο νεαρός υποκλίθηκε με ευγνωμοσύνη στον σοφό γέροντα. Όμως ο γέροντας του έδωσε μια ακόμη συμβουλή - Και το δεύτερο: ψάξε για τη Ζωή εκείνο το κορίτσι που θα αγαπήσει και θα τιμήσει τον πατέρα της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: