Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΤΉΡ ΙΩΆΝΝΗΣ ΙΣΤΡΑΤΙ. ΤΌ ΦΙΛΊ ΤΟΎ ΣΤΑΥΡΟΎ.


Το φιλί του σταυρού.

 Το φιλί είναι μια σφραγίδα της ύπαρξής σου και της αγάπης σου σε αυτόν που αγαπάς.  Το στόμα είναι θύρα των Μυστηρίων, η πύλη της Θείας Ευχαριστίας, η σάλπιγγα του Λόγου, η φωλιά των λέξεων, το σπίτι του Ευαγγελίου μέσα μας.  Γι' αυτό ασπαζόμαστε εικόνες, τρεφόμαστε με τον Θεό στην Ευχαριστία και φιλάμε καθαρά αυτούς που αγαπάμε.
 Μια μέρα, μια οικογένεια με θλίψη ήρθε σε μένα.  Είχαν ένα μεγαλύτερο αυτιστικό παιδί και ένα κοριτσάκι δύο ετών.  Το παιδί δεν μπορούσε (αυτή είναι η λέξη) να καθίσει στην Εκκλησία, πάλευε τρομερά, χτυπούσε τους άλλους και τον περιβάλλοντα αέρα, ούρλιαζε, κλωτσούσε τα πόδια του.
 Δυστυχώς τον ειχαν στην αγκαλιά της μητέρας του, παρόλο που ήταν περίπου 7 ετών.  Το κρατούσε σφιχτά και το παιδί το ένιωθε σαν μια τρομερή επιθετικότητα.  Έβαλα το πετραχήλι στο κεφάλι του παιδιού, αλλά το πέταξε.  Χαστούκισε τη μητέρα του γιατί νόμιζε ότι κουνούσε το στόμα της.  Η καημένη, μάρτυς, το κρατούσε στην αγκαλιά της κλαίγοντας.
 Μέσα στις φωνές και τους καβγάδες, άρχισα την προσευχή.  Δεν αντέχει να τον αγγίζουν.  Με κοιτούσε με άγριο μίσος.
 Για να συνεννοηθούμε.  Το παιδί ήταν ένας άγγελος.  Όμως το μίσος ήταν του πονηρού που το κρατουσε στα νύχια του πόνου.
 Κάποια στιγμή το παιδί σταμάτησε να παλεύει.  Με μια χειρονομία, το παιδί γύρισε και έξυσε το πρόσωπό μου με τα νύχια του.  Ένιωθα τη ζέστη από τις γρατσουνιές.  Ήμουν εντελώς αβοήθητος.  Καταβεβλημένος από τον πόνο, έβαλα το δάχτυλο στα χείλη μου και έκανα το σημείο του Τιμίου Σταυρού στο μέτωπό του, όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι πατέρες στην  έρημο.  Και ο Χριστός ο Θεός έφτυσε στη γη και άλειψε τα μάτια των εκ γενετής τυφλών με πηλό γεμάτο από τη χάρη Του.
 Το παιδί πήρε μια βαθιά ανάσα και μετά ηρέμησε εντελώς.  Εξέπνεε και αυτός ο θυμός έβγαινε από μέσα του.
 Μετά κάθισε για προσευχή πολύ καλά.  Με άφησε να βάλω το σκούφο και το επιτραχύλιο στο κεφάλι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.  Φίλησε τον Σταυρό.
 Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά στο στήθος μου.  Στο τέλος, το παιδί χάιδεψε το γδαρμένο μάγουλό μου και είπε: Συγγνώμη 
 Έμεινα άναυδος.  Πώς μπορεί ο Τίμιος Σταυρός, γεμάτος Αίμα του Θεού, να συντρίψει όλους τους δεσμούς του Σατανά από τις ψυχές των αθώων μικρών ανθρώπων, που γεννήθηκαν σε ένα άπιστο έθνος.

 Φιλήστε τα παιδιά σας στο μέτωπο και στην ψυχή.  Να τους κάνετε πάντα το σωτήριο σημείο του Σταυρού.
 Μην πεις ότι δεν σου είπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: