Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - Η ανάγνωση των βίων αγιασμένων προσώπων.
Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - Η ανάγνωση των βίων αγιασμένων προσώπων.

Μεγάλη ήταν η ευλάβεια του αγίου Πατρός Ιωάννη προς τους αγίους της Εκκλησίας μας! Αναφερόταν συνεχώς προς τους πιστούς στα θαύματα των αγίων για να τους ενισχύει πνευματικά!  Συνήθιζε μάλιστα μετά τις παρακλήσεις που έκανε το απόγευμα κάθε Κυριακής προς τους αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, στο Ιερό Παρεκκλήσιό τους, να διαβάζει τα θαύματά τους. Ενθυμούμαστε την μεγάλη συγκίνησή του τις στιγμές εκείνες, που πολλές φορές έκλαιγε όλο το εκκλησίασμα! Αλλά και όταν διάβαζε για την ζωή και τα θαύματα οποιουδήποτε αγίου, στην οικία του, όπως μου εκμυστηρεύτηκε συγγενικό του πρόσωπο, στεκόταν όρθιος κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, σε ένδειξη σεβασμού! Η ευλάβειά του ήταν πολύ μεγάλη!
 Μετά την κοίμηση του αγίου Πατρός, κυκλοφόρησε το βιβλίο που επιμελήθηκαν πνευματικοί μας αδερφοί από την Αλεξανδρούπολη. Έστειλα τις δύο εκδόσεις του βιβλίου στον π. Αθανάσιο τον Σιμωνοπετρίτη, τον Υμνογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο οποίος μου έστειλε μια κάρτα με την Παναγία της Τρυγής, που βρίσκεται σε μετόχι της Σιμωνόπετρας,στη Λήμνο, στην οποία έγραφε: 
" + Σιμωνόπετρα, 27. 9. 2011
Αγαπητέ εν Χριστώ αδερφέ Μιλτιάδη, 
ευχαριστώ πολύ για την αποστολή της β' εκδόσεως του βίου του π. Ιωάννου.
Πιστεύω πως η ανάγνωσις των βίων αγιασμένων προσώπων συμβάλλει στον αγιασμό των στρατευομένων μελών της Εκκλησίας μας.
Σας χαιρετώ με πολλές ευχές, εν Κυρίω            

   +  Ιερομόναχος Αθανάσιος

Αυτό φυσικά το γνώριζε ο άγιος Πατέρας μας Ιωάννης, γι' αυτό και συνεχώς αναφερόταν στην ζωή και στα θαύματα των αγίων! Γνώριζε δηλαδή την ωφέλεια που προκαλεί στις ψυχές των πιστών, η μελέτη του βίου των αγίων μας!
Να έχουμε την αγία ευχή του, καθώς και την ευχή του σεβαστού Υμνογράφου πατρός Αθανασίου, ο οποίος εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή της Σιμωνόπετρας, στο Άγιον Όρος!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: