Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ένα θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού.Του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου .Ένα θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού.
Του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου 

"Χθες (22/12/2021) ήμουν σε ένα Μοναστήρι της πόλεώς μας, της Λεμεσού και ένας γονιός μού έλεγε για το τρίχρονο κοριτσάκι του που το θεράπευσε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός από καρκίνο. 

Μας διηγήθηκε εκεί ότι πριν δέκα μέρες το παιδάκι ήταν γεμάτο καρκίνο και πριν δύο μέρες είδε τον Άγιο Λουκά το παιδάκι στον ύπνο του και του είπε ότι θα σε κάνω καλά.
Και έγιναν οι εξετάσεις όλες και το παιδί είναι τελείως καλά. Τελείως καθαρό. 
Οι γιατροί είπαν ότι είναι θαύμα! Οι Εβραίοι γιατροί -ήταν στο Ισραήλ το παιδάκι- είπαν ότι αυτό δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε, είναι θαύμα. Είναι επέμβαση του Θεού. Έτσι είπαν οι Εβραίοι γιατροί και το επιβεβαίωσαν και οι δικοί μας εδώ στην Κύπρο. 

Χτίζουμε κι εμείς στη Λεμεσό τώρα μία μεγάλη Εκκλησία στην Αγία Φύλαξη.
Έχουμε μία Εκκλησία εκεί που χτίζεται του Αγίου Λουκά. 

Στην περίπτωση του μικρού παιδιού,
το παιδάκι δεν ήξερε για τον Άγιο Λουκά 
ούτε άκουσε ποτέ του ότι έχει Άγιο Λουκά Ιατρό. Είναι μικρό παιδί, 3 χρονών το παιδάκι αυτό. Δεν ξέρει. Αλλά του είπε ο ίδιος ο Άγιος: "Είμαι ο Λουκάς ο Ιατρός και ήρθα να σε θεραπεύσω". Και πήρε το κεφαλάκι του στα χέρια του και του διοχέτευσε τη χάρη του Θεού μέσα στην ψυχή του και στο σώμα του και το θεράπευσε. 

Ο Άγιος Λουκάς ήταν στη Ρωσία, στην Ουκρανία, ένας Ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας. Πέρασε πολλούς διωγμούς, πολλά βασανιστήρια και τελείωσε το βίο του 
πριν λίγα χρόνια, το 1963 -1964 κοιμήθηκε. Υπάρχουν άνθρωποι που τον θυμούνται ακόμα και τον πρόλαβαν και τον είχαν και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο κάποιοι. Γνωρίσαμε κι εμείς κάποιους. Αυτός είναι ένας από τους συγχρόνους Αγίους με πολλά θαύματα."

https://www.facebook.com/NaosAgiouLoukaIatrouLemesos

Κοινοτητα Αγιου Λουκά του Ιατρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: