Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΤΖΑΝΝΗΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.16. ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.


Κάποια φορά ανέθεσαν ένα κάπως κουραστικό διακόνημα σέ μια αδελφή. Ή αδελφή προσπάθησε φιλότιμα να το φέρει εις πέρας, αλλά έπειτα ήταν ασθενική από δικού της και πέρασε πολλή ώρα, από την κούραση άρχισε να μή νιώθει καλά, μέχρι λιποθυμίας. Εκείνη ακριβώς την στιγμή έρχεται ή Γερόντισσα και της λέει μ' αγωνία: «Τί έχεις; Δεν είσαι καλά; Ο Γέροντας μού είπε να σού πω να καθίσεις αμέσως, γιατί δεν είσαι καλά. Μια κυρία δυσκολευόταν στον τοκετό της κι ή μητέρα της ανήσυχη ζήτησε την προσευχή τού Γέροντα. Εκείνος της είπε τότε: «Πες στη κόρη σου, να της ζήση ό Θοδωρής». Και πράγματι γέννησε ένα υγιέστατο αγόρι (τότε δεν χρησιμοποιούσαν υπερήχους, για να γνωρίζουν το φύλο παιδιού) στις 17 Φεβρουάριου, μνήμη τού Αγίου Θεοδώρου τού Τήρων
Και γι' αυτό το ονόμασαν Θεόδωρο.Μια κυρία, πνευματικό παιδί τού Γέροντα, ή X. Β., πού έπασχε από ζαχαρώδη διαβήτη έκ παιδικής ηλικίας, είχε μείνει έγκυος. Οι γιατροί της επέμεναν, ότι έπρεπε οπωσδήποτε να κάνη έκτρωση, διότι σίγουρα θα πέθαινε κι αύτη και το παιδί. Ή κυρία αυτή δεν ήθελε να κάνη τέτοιο πράγμα. Αλλά όλοι οι δικοί της, και μάλιστα ό σύζυγός της, την πίεζαν πάρα πολύ. Εκείνη κατέφυγε στο Γέροντα. Όταν τού εξέθεσε την κατάσταση, εκείνος την παρηγόρησε, την στήριξε και την συμβούλευσε σέ καμία περίπτωση να μην δεχτή να κάνη έκτρωση. Να προτίμηση καλύτερα να πεθάνει και θα της λογαριαστεί ώς μαρτύριο. «Όμως - συνέχισε ό Γέροντας - μή φοβάσαι, δεν θα επιτρέψει ό Θεός να πάθεις απολύτως τίποτε, ούτε σύ, ούτε το παιδί. Θα κάνης ένα υγιέστατο παιδί, και να δεις, πού θα 'ναι και κορίτσι», (ή κυρία είχε  ήδη ένα αγόρι). Τελικά γέννησε ένα πολύ όμορφο κι υγιέστατο κοριτσάκι.


Ένα πνευματικό παιδί τού Γέροντα, φοιτήτρια, αφού είχε εξομολογηθεί, θυμήθηκε, ότι είχε ακόμα ορισμένα να πει. Ό Γέροντας, όμως, της είπε, ότι την επομένη φορά, πού θα ξαναερχόταν στο μοναστήρι, θα την δεχόταν. Ή κοπέλα τότε σκέφτηκε: «Τώρα θα ταξιδέψω, θα λείψω τόσον καιρό και ποιός ξέρει, μπορεί να μού τύχη τίποτε και θα πεθάνω και τότε θα φύγω ανεξομολόγητη». Δεν είπε όμως τίποτε. Όταν θα έφευγε από το μοναστήρι, για να ταξιδέψει στο μέρος, όπου σπούδαζε, πήγε στο Γέροντα να τον αποχαιρετίσει καινά πάρει την «ευχή» του. Τότε της λέει ό Γέροντας χαμογελώντας; «Στο καλό να πάς. Ό Θεός μαζί σου, και μην σκέπτεσαι, ότι μπορεί να πεθάνεις. Όχι, θα ξαναϊδωθούμε και θα τά ξαναπούμε».Μια νέα γυναίκα, ή Είρ. Σ. είχε αρρωστήσει πολύ ψυχολογικά. Ήταν τελείως «έξω φρενών». Οι γιατροί απεφάνθησαν, ότι έπασχε, διότι επιθυμούσαν- πολύ ν' αποκτήσει παιδί. Ήταν χρόνια παντρεμένη και δεν έκανε. Ό άνδρας της την έφερε στο Γέροντα να την σταυρώσει, για να γίνει καλά. κι ό Γέροντας την σταύρωσε. Ήταν πρωινή ώρα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ειδοποίησε ό Γέροντας την πεθερά της νέας, ή οποία ήταν πνευματικό του παιδί, και της είπε: «Θα γίνει καλά ή νύφη σου και σέ λίγο καιρό θα μείνει έγκυος. Πράγματι έγινε καλά και μετά από 6 μήνες έμεινε έγκυος. Ό Γέροντας όμως είχε εν τω μεταξύ κοιμηθεί.


Το Πάσχα τού 1991, το τελευταίο, που έζησε επί γης, ό Γέροντας στο εσπερινό της Αγάπης, μοίραζε κόκκινα αυγά, στους προσκυνητές, μετά τών όποιων ήταν και πολλά πνευματικά του παιδιά. Όταν πέρασε κάποια κυρία, πού ή κόρη της ήταν έγκυος, της έδωσε το αυγό ό Γέροντας και τη είπε: «Να σού ζήση ό εγγονός». Μετά αμέσως πέρασε μια άλλη κυρία, που ό γιός της ήταν παντρεμένος αρκετά χρόνια και δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Όταν λοιπόν της έδωσε ό Γέροντας το αυγό, της είπε: «Πάρτο και συ για μωρό».Μετά από λίγο καιρό ή κόρη της πρώτης κυρίας γέννησε αγοράκι, η δε  σύζυγος τού γιού της δεύτερης έμεινε έγκυος, και στον καιρό της έκανε κοριτσάκι.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΤΖΑΝΝΗΣ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: