Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΤΖΑΝΝΗΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 7.«Σήκω, σήκω παιδί μου» -

Ή Κυρία Έλλη Γαλανάκη, πνευματικό παιδί τού Γέροντα, είχε πάει στο χωριό της, την Σφάκα Σητείας, να δει τούς γονείς της. Χειμώνας κι είχαν ανάψει μαγκάλι. Ήταν το 1975. Αποβραδίς καθόταν και διάβαζε βίους Αγίων ατούς γονείς της. Έπειτα πήγε και κοιμήθηκε. Στον ύπνο της είδε τον Γέροντα να στέκει στα πόδια τού κρεβατιού, να κρατά με τά χέρια του τά κάγκελά του και να της φωνάζει επιτακτικά: «Σήκω, σήκω παιδί μου» - 


«Μα, δεν μπορώ να σηκωθώ...». - «Σήκω, πρέπει να σηκωθείς, σήκω πρέπει να φτιάξουμε τά δέματα...». Ή κυρία Έλλη, μέσα στον ύπνο της είχε πάθει δηλητηρίαση από το διοξείδιο τού άνθρακα τού μαγκαλιού και κόντευε να πεθάνει. Ή φωνή όμως τού Γέροντα, γινόταν όλο και πιο επιτακτική: «Σήκω, πρέπει να σηκωθείς...». Οπότε ξυπνά, προσπαθεί να σηκωθεί και ζαλισμένη, πέφτει κάτω. Πρόλαβε όμως και φώναξε. Την άκουσαν οι άλλοι και την έβγαλαν έξω σέ κακή κατάσταση. Ό Γέροντας όμως την είχε γλυτώσει από βέβαιο θάνατο.
Ή ίδια, κάποια φορά, παίρνοντας ευχή από τον Γέροντα σκέφτηκε: «Κρύο, κοκαλιάρικο και παγωμένο, πού είναι το χέρι του! Σαν τού πεθαμένου!» Οπότε γυρίζει ό Γέροντας και της λέει: «Σαν τ' αποθαμένου, έ Κυρία Έλλη; Σαν τού πεθαμένου!»ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΤΖΑΝΝΗΣ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: