Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

25/12/800. Λαμβάνει χώρα ο μεγαλύτερος σφετερισμός στην ανθρώπινη ιστορία!


25/12/800
Λαμβάνει χώρα ο μεγαλύτερος σφετερισμός στην ανθρώπινη ιστορία!
Στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, ο πάπας Λέων Γ στέφει αυτοκράτορα των Ρωμαίων (!!!) τον Καρλομαγνο, αμφισβητώντας ούτω απευθείας την ρωμαϊκή εξουσία του στέμματος στην Κωνσταντινούπολη!
Εκμεταλλευόμενος την δολοφονία του Κωνσταντίνου Θ από την ίδια του την μητέρα, την επαίσχυντη Ειρηνη την Αθηναία, ο Καρλομαγνος εστεφθη ως διάδοχος όχι του Ρωμυλου Αυγουστυλου, την εξουσία του οποίου έπαυσε ο Οδοακρος  το 476,  καταλυοντας το δυτικό τμήμα της ρωμαικης αυτοκρατοριας, αλλά ως διαδοχος του Κωνσταντίνου Στ!
Η ψευδεπίγραφη Αγία ρωμαϊκή αυτοκρατορία και η νόμιμη κληρονόμος του ρωμαϊκού imperium Ρωμανία, θα ανταγωνίζονταν στο μέλλον ουκ ολίγες φορές, χωρίς όμως ποτε η Ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία να αναγνωρίσει τους δυτικούς ως Ρωμαίους!
Ο ανταγωνισμός αυτός οδήγησε και στο σχίσμα του 1054 αλλά και στις κάκιστες σχέσεις δυτικών και Ρωμηών που οδήγησαν στην άλωση του 1204.
Η καπήλευση της ιστορίας, συνεχίστηκε απρόσκοπτα από τους δυτικούς και μετά την άλωση του 1453 (βλ. Ιερώνυμο Βολφ και ονοματοδοσία της ανατολικής ρωμαικης αυτοκρατορίας ως βυζαντινής το 1557), ενώ η επι 400 έτη σκλαβιά των Ελλήνων στην οθωμανική κυριαρχία συνετέλεσε τα μαλα στην παραχάραξη της.
Εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος που κατά την συνδρομή των μεγάλων δυνάμεων στον αγώνα της παλιγγενεσίας ονόμασαν το νεοσύστατο κράτος ως Ελλάς και ουχί ως διάδοχο της Ρωμαίικής αυτοκρατορίας προκειμένου να το αποκόψουν από κάθε τι που έχει να κάνει με το περίλαμπρο παρελθόν της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας μας!
Μέχρι και σήμερα ο όρος Αγία ρωμαϊκή αυτοκρατορία ( η «πρώτη ενωμένη Ευρώπη»), είναι ψευδεπίγραφος και εξακολουθεί να μας προσβάλει βάναυσα, αφού δεν έχει αποκατασταθεί (υπαιτίως) η ιστορική αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: