Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κρητικός καλλιτέχνης αποδίδει την σωτηρία του εις τροχαίο, εις θαύμα του Άγιου ΣπυρίδωνοςΤα κοσμικά εβδομαδιαία περιοδικά, ως το «Λοιπόν» (22ας Δεκεμβρίου) παρουσίασαν ένα Κρητικόν καλλιτέχνη, ό όποιος αποδίδει την σωτηρία του εις τροχαίο ατύχημα προ έτους και εις το εκ νέου περπάτημα του εις θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος. Πρόκειται δια τον καλλιτέχνη και οικογενειάρχη κ. Εμμανουήλ Κονταρόν, δια τον όποιον το «Λοιπόν» έγραψε τα ακόλουθα:
«Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για τον Μανώλη Κονταρό. Ή γιορτή του θα τον βρει όρθιο να παίζει με τα παιδιά του, όπως παλιά. Ό εφιάλτης από το φοβερό τροχαίο ατύχημα, πού είχε την περασμένη χρονιά ξημερώνοντας του αγίου Σπυρίδωνα είναι πια παρελθόν. Σε 3-4 μήνες μάλιστα θα πετάξει εντελώς τις πατερίτσες, λένε οι Γερμανοί γιατροί του, που μόνο σε θαύμα και στη δύναμη της ψυχής του αποδίδουν το ότι περπατάει!
Ό Μανώλης Κονταρός δεν ξέχασε την υπόσχεση του και το τάμα του. "Όπως είχε πει μιλώντας αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ, θα το παλέψω. Είμαι αποφασισμένος. Θα κάνω τη ζωή να μου ξαναχαμογελάσει. Οι Κρητικοί κρατάνε ψηλά το κεφάλι. Άλλωστε, ένας κάλος μου φίλος, για να μου δώσει κουράγιο, μου έκανε δώρο μία εκκλησούλα, πού την έχτισε μέσα στο σπίτι μου στο Ρέθυμνο. Είναι αφιερωμένη στον "Άγιο Σπυρίδωνα, πού γιορτάζει στις 12 Δεκεμβρίου. Είναι ή μέρα, πού έγινε πέρυσι το ατύχημα. Ό Άγιος με βοήθησε να σωθώ και θα με βοηθήσει να πάω περπατώντας, για να εγκαινιάσουμε το εκκλησάκι του».
Έτσι, λοιπόν, ανήμερα της γιορτής του Αγ. Σπυρίδωνα ό Μαν. Κονταρός βρέθηκε μαζί με την οικογένεια του στο σπίτι του στην περιοχή Άτσιπόπουλου Ρεθύμνου, όπου έγιναν τα θυρανοίξια στο εκκλησάκι και τελέστηκε θ. Λειτουργία.
Συγκινημένος ό τραγουδιστής στάθηκε και περπάτησε μέχρι το εκκλησάκι, ενώ οι φίλοι του —πάνω από 1.500 άτομα—, πού είχαν μαζευτεί εκεί τον "έπνιξαν" στις αγκαλιές. Λίγη ώρα μετά πήρε τη λύρα του και όλοι μαζί το γλέντησαν με κρητικές μαντινάδες, μεζέδες και ρακή.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: