Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΤΟΝ.

 «Ή οικονομική κρίση που βιώνουμε στον τόπο μας έχει δημιουργήσει μεγάλα προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά και εθνικά προβλήματα. Οι αιτίες είναι πολλές. Ή σπουδαιότερη απ' όλες είναι, αναμφισβήτητα, το ότι στηρίξαμε τη ζωή μας στον χρυσό και όχι στον Χριστό! Διώξαμε τον Χριστό απ' τη ζωή μας, απ' τα σπίτια μας, απ' τα σχολεία μας, απ' την πατρίδα μας και τώρα ζούμε τις τραγικές συνέπειες αυτής της λαθεμένης επιλογής μας. Όσο κι αν εμείς οι νεοέλληνες έχουμε λησμονήσει τον Χριστό. Αυτός δεν μας εγκαταλείπει. Είναι πάντα μαζί μας! Και όταν αυτό δεν το πιστεύουμε, τότε γεννιέται μέσα μας ή ελπίδα πώς, με τη βοήθεια Του, θα βγούμε από το σκοτεινό τούνελ μέσα στο όποιο φυλακίστηκε ή ζωή μας και τα όποια όνειρα μας γι' αυτή...».

Χριστούγεννα            Hγούμενος  «Ζω στον κόσμο αγωνιζόμενος, προσπαθώντας να επιβιώσω κυρίως πνευματικά-ηθικά, αντλώντας δυνάμεις από την πίστη και την αγάπη μου στον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Γιατί πιστεύω ότι τον παραπαίοντα από την οικονομική-υλική και κυρίως ηθική-πνευματική κρίση άνθρωπο των ημερών μας, μπορεί να σώσει μόνο ή Αγία Εκκλησία μας, ή οποία φέρει επί πτερύγων της την ελπίδα, που απορρέει από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, ό όποιος αποτελεί τη μοναδική, την αληθινή ελπίδα του κόσμου...»
Ηράκλειο, 28.12.2012            δάσκαλος

Πρωτάτον αριθ. 129

Δεν υπάρχουν σχόλια: