Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Έκαψαν εκκλησία στο Ισραήλ.


Η ισραηλινή αστυνομία αναφέρει ότι έχουν συλληφθεί 16 νεαροί Εβραίοι έποικοι για την εμπρηστική επίθεση σε μια καθολική εκκλησία κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας η οποία σε μεγάλο βαθμό καταστράφηκε.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην εκκλησία του Πολλαπλασιασμού στη μέση της νύχτας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου, δήλωσε ο ισραηλινός εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Ένα απόσπασμα από μια εβραϊκή προσευχή, που ζητάει την κατάργηση της ειδωλολατρίας, βρέθηκε κακογραμμένο με κόκκινο σπρέι στον τοίχο έξω από την εκκλησία.

Η "μονάδα εθνικιστικών εγκλημάτων" της ισραηλινής αστυνομίας του οικισμού της Δυτικής Όχθης ερευνά το περιστατικό. Οι νέοι που έχουν συλληφθεί είναι όλοι μαθητές εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου από τον οικισμό της Δυτικής Όχθης. Ο δικηγόρος τους, Itamar Ben Gvir, δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον τους και ότι θεωρούνται απλά ύποπτοι επειδή μοιάζουν με νέους εποίκους.

Ο πατέρας Matthias Karl, Γερμανός μοναχός της εκκλησίας, είπε ότι ένα κατάστημα με σουβενίρ, ένα γραφείο για τους προσκυνητές και μια αίθουσα συσκέψεων έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ Άγιες Γραφές και προσευχητάρια καταστράφηκαν από την πυρκαγιά.

Ένας μοναχός και ένας εθελοντής εισήχθησαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία, γνωστή ως η Εκκλησία του Πολλαπλασιασμού των Άρτων και των Ψαριών, είναι μια σύγχρονη εκκλησία που χτίστηκε πάνω στα ερείπια μιας βυζαντινής εκκλησίας του πέμπτου αιώνα. Βρίσκεται στο Tabgha στην ακτή της Θάλασσας της Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ.


ΚΟ: Η απουσία των λέξεων - φράσεων «ρατσιστές», «πράξη θρησκευτικού μίσους», «ρατσιστική ενέργεια», «ξέσπασμα χριστιανοφοβίας» είναι τελείως συμπτωματική… Η αναφορά απλά της λέξης «νεαροί», είναι επίσης συμπτωματική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: