Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Σωστική παρέμβαση του Αγίου Πορφυρίου στη ζωή ενός νέου


                                                       

                                                                                   


«Ο Γεώργιος ήταν ένας νέος από πολύ πλούσια οικογένεια των Αθηνών, ο οποίος από πολύ μικρός επισκεπτόταν μαζί με την ευλαβέστατη μητέρα του, και κατά τακτά διαστήματα, τον Άγιο Πορφύριο στο ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως. Όταν έφθασε σε ηλικία γάμου γνωρίστηκε μέ μία κοπέλα, την οποία ερωτεύτηκε. Είχε μάλιστα αποφασίσει να την παντρευτεί, κάτι για το οποίο ἡ μητέρα του είχε σοβαρές επιφυλάξεις, αφού με το μητρικό της ένστικτο και τη χάρη του Θεού διαισθανόταν ότι ἡ κοπέλα αυτή δεν ήταν κατάλληλη για τον γιό της.

Αποφάσισε λοιπόν και πήγε στον Άγιο Πορφύριο, στον οποίο και εμπιστεύτηκε τις ανησυχίες της σχετικά με τον γιό της. Τότε ὁ όσιος Γέροντας προσκάλεσε τον Γεώργιο να τον επισκεφθεί για να συνομιλήσουν. Ὁ νέος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αγίου, πλην όμως, από αμέλεια καθυστερούσε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη. Πέρασε λίγος καιρός ώσπου σε ένα ταξίδι αναψυχής πού έκανε μαζί με την κοπέλα του στο Παρίσι, αποφάσισε να της κάνει επίσημη πρόταση γάμου. Ὁ Θεός όμως τον φώτισε και σκέφθηκε πρώτα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Άγιο Πορφύριο, προκειμένου να του ανακοινώσει την απόφαση του για τον γάμο του και να πάρει την ευχή του. Κατέβηκε λοιπόν στον χώρο υποδοχής του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου όπου διέμεναν και συνδέθηκε τηλεφωνικά με τον όσιο Γέροντα. Ὁ Γέροντας απάντησε στο τηλέφωνο, χαιρετώντας τον Γεώργιο, πλην όμως, ξαφνικά “έπεσε” ἡ γραμμή, προτού ὁ νέος να προλάβει να μιλήσει στον Γέροντα για την υπόθεσή του. Ακολούθησαν επίμονες και αλλεπάλληλες προσπάθειες τηλεφωνικής επανασύνδεσης με την Αθήνα, όμως, μόνο θόρυβος ακουγόταν από την άλλη πλευρά. Ξαφνικά, κατά παράδοξο και ανεξήγητο τρόπο, μέσα από το τηλέφωνο ακούστηκε μία γυναικεία φωνή, πολύ γνώριμη στον Γεώργιο, ἡ οποία συνομιλούσε με έναν άγνωστο άνδρα. Ήταν ἡ φωνή της κοπέλας του, πού ακούστηκε να λέει τα εξής: “Όλα πάνε περίφημα! Αυτό το ζώον δεν έχει καταλάβει τίποτε! Θα του τα φάμε όλα τα λεφτά! Δεν γλιτώνει ...”. Έκπληκτος και αποσβολωμένος τότε ὁ Γεώργιος απ όσα άκουσε, σωριάστηκε σε μία πολυθρόνα. Λίγο αργότερα και αφού συνήρθε από το σοκ, ανέβηκε αποφασιστικά στο δωμάτιό τους και ανακοίνωσε στην υποψήφια σύζυγό του ότι αναχωρούν αμέσως για την Αθήνα, αποκαλύπτοντας της βέβαια ότι τα είχε μάθει όλα για την πλεκτάνη πού του είχε στήσει.

Ὁ όσιος Γέροντας, με την πολλή του αγάπη και με τον υπερφυσικό αυτό τρόπο, είχε επέμβει σωστικά στη ζωή αυτού του νέου».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ὅσιος Πορφύριος ὁ Καυσοκαλυβίτης. Ἡ ἁγιότητα στόν 21ο αἰώνα


Δεν υπάρχουν σχόλια: