Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Αδιάκοπα, όλη του η ζωή, ο πατέρας Ιωάννης (Krestyankin) κήρυξε τη Βασιλεία των Ουρανών με λόγια και στη ζωή του.

 


Αδιάκοπα, όλη του η ζωή, ο πατέρας Ιωάννης (Krestyankin) κήρυξε τη Βασιλεία των Ουρανών με λόγια και στη ζωή του. Όπως οι απόστολοι ήταν άνθρωποι της Εκκλησίας, έτσι και ο πατήρ Ιωάννης, μιμούμενος τους, ήταν πρόσωπο της Εκκλησίας. Η εκκλησία ήταν τα πάντα για αυτόν!

Η υπακοή του στην Αγία Εκκλησία, η αποκοπή του από όλη του τη θέληση για το θέλημα του Κυρίου, που εκφράστηκε στην Εκκλησία, συναντούσε μερικές φορές αντίθεση και παρεξήγηση. Αλλά ο πατέρας Ιωάννης ήταν τόσο άφθαρτος όσο ένας βράχος στη μέση μιας οργισμένης θάλασσας. Κανένα εγκόσμιο κύμα δεισιδαιμονίας, παρεξήγησης και ακόμη περιφρόνησης (θυμόμαστε πώς στο τέλος της ζωής του έπεσε η συκοφαντία) - τίποτα δεν θα μπορούσε να τον ταρακουνήσει.

Ο πατέρας Ιωάννης ήταν και παραμένει για εμάς ένα εξαιρετικό παράδειγμα υπηρεσίας στον Κύριο Ιησού Χριστό, αλλά όχι από τα στοιχεία αυτού του κόσμου, όχι με το δικό του θέλημα, αλλά με το θέλημα του Θεού, που εκφράζεται στην Αγία Εκκλησία. Δυστυχώς, λίγοι σήμερα είναι σε θέση να το καταλάβουν και να το δεχτούν.

 

Μητροπολίτης Tikhon (Σεβκούνοφ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: