Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Γιατί νηστεύουμε σήμερα;

 Γιατί νηστεύουμε σήμερα;Κατά την σημερινή ημέρα κάνουμε αυστηρή νηστεία κι αυτό γιατί τιμάται η αποτομή της τιμίας κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου, του μεγαλύτερου των Προφητών. Θεωρείται, μάλιστα τόσο αυστηρή νηστεία όσο η Μεγάλη Παρασκευή. Όταν συμπέσει Σαββατοκύριακο καταλύουμε έλαιον και οίνον. 

Νηστεύουμε περισσότερο από λύπη και θρηνούμε όχι για τον Τίμιο Πρόδρομο αλλά για την σημερινή μας ηθική κατάπτωση!Θρηνούμε γιατί στείλαμε την αλήθεια στην φυλακή!

Ο Τίμιος Πρόδρομος ρίχτηκε στην φυλακή γιατί απλά  κήρυττε την αλήθεια και καλούσε σε μετάνοια. 

Ο Ηρώδης τον έριξε στο μπουντρούμι γιατί ο Άγιος  έλεγχε τις ανηθικότητές του. Νόμιζε ότι θα σκεπάσει έτσι τον  παράνομο δεσμό του με την γυναίκα του αδελφού του. Αργότερα τον αποκεφάλισε για ένα πορνικό χορό της κόρης της Ηρωδιάδος. Το μήνυμα του Προδρόμου πάντα διαχρονικό: 

Αλήθεια και μετάνοια! Εμείς σήμερα αντέχουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και την μετάνοια;Νηστεύουμε και θρηνούμε γιατί φυλακίσαμε και μεις το δίκιο και την αλήθεια. Νομίζοντας ότι θα  αποκρύψουμε, θα σκεπάσουμε και θα δικαιολογήσουμε τις ανηθικότητές και τες παρανομίες μαςΑποκεφαλίσαμε την συνείδηση μας, για να μην μας ελέγχει! Απεμπολίσαμε αρχές, ήθη, αγώνες, θυσίες, Χριστό, Πατρίδα και οικογένεια!Διαλύσαμε κοινωνίες, νοοτροπίες, κουλτούρες, συνήθειες και αυτήν ακόμα την ορθοδοξία μας. 

Θεσπίσαμε νομοθεσίες ανήθικες, εξωγενείς, περίεργες και απαράδεκτες, καλύπτοντας τις βρωμιές και ακολασίες μας. 

Αποκεφαλίσαμε  περιβαλλοντικές ισορροπίες και αρμονίες της φύσης με τις έκνομες μας ενέργειες, στο βωμό της αισχροκέρδειας και αμετροέπειας μας. Στενάζει κι αυτή μαζί μας. 

Νηστεύουμε σήμερα, θρηνώντας χαμένες πατρίδες αλλά επιμένοντας στην πίστη για ένα καλύτερο αύριο. 

Το διαχρονικό μήνυμα του Προδρόμου ας ξυπνήσει τις συνειδήσεις μας: Μετανοείτε, ήγγικεν γάρ η βασιλεία των ουρανών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: