Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

«Ο Θεός κάνει θαύματα για την πίστη του ανθρώπου. " Ο πατήρ Ιωαννίκιος από το Φρασινέι

 Ο πατήρ Ιωαννίκιος από το Φρασινέι


 «Ο Θεός κάνει θαύματα για την πίστη του ανθρώπου.  "

 Κάποτε ένας άντρας με δύο πατερίτσες ήρθε στο μοναστήρι.  Ο πατέρας Ιωαννίκιος του είπε να φτιάχνει πέντε μεγάλα κομποσχοίνια την ημέρα και θα θεραπευόταν.

 «-Πήγαινε και άρχισε να φτιάχνεις κομποσχοίνια.  Έως τρία κομποσχοίνια την ημέρα στην αρχή, έπειτα κάνετε τέσσερα και στη συνέχεια πέντε μεγάλα  κάθε μέρα ».

 «-Πώς μπορώ να φτιάξω τρία μεγάλα κομποσχοίνια πατέρα, γιατί δεν μπορώ να φτιάξω τουλάχιστον ένα;!  Δεν μπορώ »Μου είπε.

Θά   Ζορίζεσαι και σε μια ώρα  θα το κάνεις, τό ένα », του είπε ο ιερέας.  Κάθισα και σκέφτηκα και στο τέλος τον βοήθησα και έκανε ένα κομποσκοίνι.  Στη συνέχεια, ένα άλλο  και ούτω καθεξής: δώσε, δώσε και τα έφτιαξε.  Λέω: «Ειδατε !!! Ο Θεός να σε βοηθήσει και μπορείς να τα κάνεις!  Κράτα αυτό το κανόνα και θα είσαι καλά ».

 Στη συνέχεια ήρθε να εξομολογηθεί- περίπου ένα χρόνο αργότερα.  Δεν τον είχα συναντήσει ποτέ, αλλά λέει: «Πατέρα, είμαι αυτός που ήρθα στην αγιότητά σου πριν από ένα χρόνο με πατερίτσες και μου έδωσες τον κανόνα για να φτιάξω πέντε κομποσχοίνια!  Ο Θεός με βοήθησε και τα πήγα καλά, δουλεύω και τώρα φτιάχνω πενήντα μεγάλα κομποσκοίνια κάθε μέρα! »

 «Πόσα;» Φοβήθηκα.  «Πενηντα πατέρα!»  «Ω!!  Αλλά δεν είσαι μοναχός, φίλε!  Και τι τά κάνεις τά χαρίζω πατερ»  «Τα κάνω καθημερινά, γιατί φοβάμαι ότι η αρρώστια μου θα επιστρέψει! »  "Αυτό!  Κολλήστε στην Εκκλησία και μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερα.

 Τα κάνει, και - τώρα, έρχεται πάντα και εξομολογείται… »

Δεν υπάρχουν σχόλια: