Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Μια άλλη συγκλονιστική περίπτωση συνέβη το καλοκαίρι του 1996, όταν υπηρετούσα ήδη στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Ινστιτούτο Μεταμοσχευμάτων.Ηγούμενος Anatoly (Berastau)


Μια άλλη συγκλονιστική περίπτωση συνέβη το καλοκαίρι του 1996, όταν υπηρετούσα ήδη στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Ινστιτούτο Μεταμοσχευμάτων.

 Εξέτασα  μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων:  τον σύζυγο,  την σύζυγο και  δυο αγόρια δεκατριών και δεκατεσσάρων ετών. Και τα δύο αγόρια υπέφεραν από επιληψία και η μητέρα τους υπέστη σοβαρή σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει, ήταν  σε αναπηρικό καροτσάκι, μπορούσε μόνο να κινηθεί με την υποστήριξη δύο πλευρών.
Και μετά, όταν διάβασα τις προσευχές που απαιτούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μυστήριο του βαπτίσματος, που απαγορεύει το διάβολο  να έχουν την ψυχή του ανθρώπου,  τα δύο παιδιά υπέστησαν   μια επιληπτική κρίση. 

Όλοι έσπευσαν σε αυτούς και  τους είπα: "Σταματήστε. Μην φοβάστε. Τώρα θα έχουν αυτή την κατάσχεση, και θα είναι η τελευταία στη ζωή τους. "
Λοιπόν, σύντομα ήρθαν στα καλά  τους,  και σηκώθηκαν. Ήταν πριν από δέκα χρόνια. Και κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, αυτοί οι νέοι, και τώρα είναι αρκετά ενήλικοι, δεν υπήρχαν άλλες κατασχέσεις.


 Αφού βαπτισα  τα παιδιά, η μητέρα τους τα  έφερνε σε μένα. Την βάπτισα και προσφέρθηκα να την βοηθήσω να επιστρέψει στη θέση της. Και ξαφνικά λέει: "Ω, μην το κάνετε, θα πάω τώρα." Αποδείχθηκε ότι ήταν σε θέση να περπατήσει. Και κοίταξα  από το παράθυρό καθώς περπατούσε χωρίς καροτσάκι, αν και στήριζε τα χέρια της. Εγώ, ως νευρολόγος, γνωρίζω ότι αν ένα άτομο σταματήσει να περπατά με σκλήρυνση κατά πλάκας, τότε οι κινητικές ικανότητές του δεν μπορούν να αποκατασταθούν με κανένα ιατρικό μέσο. Και πάλι, βοήθησε η Θεια Πρόνοια. Και πολλές τέτοιες ιστορίες. Πολλές..

Ηγούμενος Anatoly (Berastau), επικεφαλής του κέντρου αποκατάστασης για Dushepopechitelskogo Krutitskoye, MD, Καθηγητής, Μόσχα

Από το βιβλίο Σ. Ρομανόφ «Ο Θεός με έσωσε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: