Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Μόλις ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος (Παβλόφ) ρωτήθηκε πώς εξηγεί το θαύμα ότι πολέμησε και πέρασε ολόκληρο τον πόλεμο αλώβητος.
Μόλις ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος (Παβλόφ) ρωτήθηκε πώς εξηγεί το θαύμα ότι  πολέμησε και πέρασε ολόκληρο τον πόλεμο αλώβητος. Ο πρεσβύτερος απάντησε ότι είχε φυλαχτεί από την προσευχή της μητέρας του, ο οποία, για  τα πολλά χρόνια πολέμου, είχε κρατήσει μια αυστηρή νηστεία για αυτόν τις Τετάρτες και τις Παρασκευές.
Σχετικά με την ίδια γυναίκα είπε για τη γιαγιά της. Η γιαγιά της  έσωσε τέσσερα από τα παιδιά της κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η κόρη και οι τρεις γιοι της πήγαν μπροστά και η γιαγιά διατηρούσε την αυστηρή νηστεία τις Τετάρτες και τις Παρασκευές καθ 'όλη τη διάρκεια του πολέμου. Και οι τέσσερις επέστρεψαν από τον πόλεμο ζωντανοί και αβλαβείς, και συνέχισαν  να δυναμώνουν. "Μαμά", λένε τα παιδιά, "επιστρέψαμε ζωντανά. Γιατί συνεχίζεις να νηστεύεις  τώρα; " «Από ευγνωμοσύνη στον Κύριο», η γιαγιά μου απάντησε: «Δείξε μου μια οικογένεια, όπου τέσσερα  παιδία πήγαν στο πόλεμο  και όλα – γύρισαν πίσω ζωντανά.! Όχι, θα νηστεύω  και τώρα μέχρι το θάνατο, για να ευχαριστήσω τον  Κύριο. " Έτσι η γιαγιά της νήστευε  για το υπόλοιπο της ζωής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: