Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

(Πρεσβύτερος Νικολάι Γκουργιάννο.) Η κύρια καταστροφή της εποχής πριν από την ένταξη του αντίχριστου είναι το πνεύμα της τύφλωσης.

«Είναι τρομερή  η δεύτερη έλευση του Χριστού και η φρικτή τελική κρίση του κόσμου, αλλά όχι χωρίς  την μεγάλη φρικτή δοκιμασία  πρώτα την εμφάνιση του Αντίχριστου» - έγραψε ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ .

Η κύρια καταστροφή της εποχής πριν από την ένταξη του αντίχριστου είναι το πνεύμα της τύφλωσης.
 Το πνευματικό μυαλό θα είναι  σπάνιο, πιο συχνά το σαρκικό  μυαλό θα επικρατήσει έτσι οι άνθρωποι δεν θα  βλέπουν τον αντίχριστο αλλά  θα δουν σε αυτόν έναν ευεργέτη.

 Μετά από όλα αυτά  για να αποκτήσεις  το πνευματικό μυαλό σαν  ένα παιδί να μην αποκλίνεις  από τη μητέρα σου από την ορθόδοξη  εκκλησία, συνεχώς να  καθοδηγείται από την Αγία Γραφή όπως  αποδειχθεί εδώ και αιώνες .. Ο ίδιος ο Χριστός μας λέει  «Προσέχετε δε τους εαυτούς σας, μήπως γίνουν βαρειές οι καρδιές σας και ασυγκίνητες στον λόγον του Θεού από την κραιπάλην και από την μέθην και από τας βασανιστικάς φροντίδας της παρούσης ζωής. Να είσθε άγρυπνοι, μήπως τυχόν και μέσα εις την κατάστασιν αυτήν της πνευματικής χαλαρώσεως και παραζάλης πέση επάνω σας άξαφνα η μεγάλη εκείνη ημέρα της δευτέρας παρουσίας. » (Λουκά 21, 34).

 Η υπερβολική εμβάπτιση στη φροντίδα της υλικής ζωής συμβάλλει στην ανάπτυξη του κοσμικού μυαλού, το οποίο δεν θα λάβει τη σωστή στιγμή τις θεϊκές αποκαλύψεις. Για να κάνει ένα άτομο μη ευαίσθητο στη σωτηρία του, ο εχθρός θα τον πολεμά  με μεγάλη προσοχή.
 Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν πώς να επιθυμούν την αιώνια ζωή, η πιθανότητα της αιώνιας καταδίκης θα πάψει να τους τρομάζει. Όλη η προσοχή θα επικεντρωθεί στα προβλήματα της ημέρας

Αδελφοί και αδελφές! Αφήστε τα προβλήματα, τη φασαρία, το πρόβλημα! Πετάξτε  τα πάντα, φροντίζετε την ψυχή σας, τη σωτηρία σας! Αυτό είναι σημαντικό! Σκεφτείτε πού θα είστε εάν πεθάνετε σήμερα; Πηγαίνετε στην εκκλησία. Μετανοήστε, κοινωνάτε.!  


(Πρεσβύτερος Νικολάι Γκουργιάννο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: