Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΑΝΟΛΙΔΕ ΝΕΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ +(1985)Όλα τα προβλήματα του κόσμου βρίσκονται στο Σταυρό του Χριστού και των χριστιανών. Μέχρι πότε θα περιπλανιόμαστε ή θα τεμπελιάζουμε στην πορεία μας για να γυρίσουμε στο Ευαγγέλιο και στο Άγιο Πνεύμα;

Οι θλίψεις, πού προκαλούνται εις βάρος μας, έχουν σκοπό να μαστιγώσουν την ραθυμία μας και να φωτίσουν τον νου μας.

Δεχόμαστε πώς είμαστε καλοί ορθόδοξοι χριστιανοί, πού αγαπάμε την Εκκλησία, αλλά δεν αγαπάμε τις συνθήκες του Πάθους και τού Γολγοθά. Εδώ και πολλές δεκαετίες ό Χριστός αγωνία στον κόσμο κι έχουμε τόσο πολύ αρπαχτεί από κάθε δικαίωμα και ελευθερία, ώστε μόνο ή μυστική προσευχή από τον βάθος της καρδιάς, μάς έχει μείνει. Γνωρίζουμε την δύναμη της προσευχής, λόγω τής εξάσκησης στις βαθιές θλίψεις τού βίου μας. Αν έχουμε αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον Χριστό, ούτε μία στιγμή δεν θα βρισκόμασταν εκτός Εκκλησίας.

Ή χριστιανική αντίληψη περί του κόσμου, εκπονήθηκε από μάρτυρες και άγιους. Αξίζει να υπολογίζεται και να εκτιμάται από τούς ανώτερους εκπροσώπους τής Εκκλησίας και του κόσμου, διότι εκείνοι οι άνθρωποι ζούσαν και θυσιάσθηκαν για την εν Χριστώ σωτηρία.


ΒΙΒΛ. Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: