Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Θεία Λειτουργία με τον Γέροντα Πορφύριο.

Θεία Λειτουργία με τον Γέροντα Πορφύριο
(Ζωντανή ηχογράφηση στα Καλλίσια, 27/5/1977)


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Θεία Λειτουργία που έχει ηχογραφηθεί και περιλαμβάνεται σ’ αυτή την έκδοση έγινε στις 27 Μαΐου 1977 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλισίων, όπως προκύπτει από τα τροπάρια που ψάλλονται σ’ αυτήν. Η ηχογράφηση βρέθηκε στα πράγματα της αειμνήστου Μαρίας Λίβα και παραδόθηκε στο Ησυχαστήριο του Γέροντος Πορφυρίου, στο Μήλεσι, από κάποια συγγενή της. Η ηχογράφηση αρχίζει από το τελευταίο μέρος του όρθρου, τους Αίνους, και τελειώνει μαζί με την Θεία Λειτουργία.

Όσοι είχαν γνωρίσει και ακούσει τον Γέροντα Πορφύριο να λειτουργεί θα αισθανθούν βαθιά συγκίνηση ξανακούγοντας ζωντανή τη φωνή του μετά από τόσα χρόνια. Με πραότητα, με κατάνυξη, με μεταρσίωση, μας μυσταγωγεί προς τα ουράνια. Ακούγοντας αυτή τη θεία λειτουργία, που έγινε σε ένα ερημοκκλήσι παρουσία πολύ λίγων ψυχών, μεταφερόμαστε σε ένα άλλο κόσμο, σε μια άλλη κατάσταση.

Όσοι δεν έχουν γνωρίσει τον Γέροντα Πορφύριο θα αισθανθούν κάτι από την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία βρισκόταν όταν λειτουργούσε. Του χορού των ψαλτριών προεξάρχει η μακαρίτισσα αδελφή του Χαρίκλεια, μετέπειτα μοναχή Πορφυρία και πρώτη ηγουμένη του Ησυχαστηρίου “Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος”.

Για παραγγελία επικοινωνήστε


με το Ι. Ησυχαστήριο “Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος”

http://www.porphyrios.net/?page_id=1088

Δεν υπάρχουν σχόλια: