Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Το φθινόπωρο τα εγκαίνια του Ρωσικού Προσκυνηματικού Κέντρου στην Ιορδανία.


Το Κέντρο θα εγκαιναισθεί στην Ιορδανία το φθινόπωρο 2011.

Το Φεβρουάριο 2007, στα πλαίσια της επισήμου επισκέψεως του Προέδρου της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν στην Ιορδανία, πραγματοποιήθηκε ένα ιστορικό γεγονός: η Κυβέρνηση του Χασεμίτικου Βασιλείου της Ιορδανίας παραχώρησε στη Ρωσική Ομοσπονδία επ΄ αορίστου και αμισθί ένα οικόπεδο δίπλα στο ποταμό Ιορδάνη για την οικοδομή Ρωσικού Προσκυνηματικού Μετοχίου. Το οικόπεδο, το οποίο παρέλαβε η Ρωσία, ευρίσκεται στην Ευαγγελική Βηθαβάρα, δίπλα στον ιστορικό τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου.

Το Μάρτιο 2008, στο ρωσικό οικόπεδο στον Ιορδάνη, τελέσθηκε αγισμός του τόπου, όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το Προσκυνηματικό Κέντρο. Επίσης πραγματοποιήθηκε η τελετή του θεμελίου λίθου. Στην τελετή συμμετείχαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη από την Ιοραδανική και τη Ρωσική πλευρά, εκπρόσωποι της ΕΠΕ «Strοytransgaz» με οικονομική συμβολή της οποίας τελούνται τα έργα, εκπρόσωποι των Πρεσβειών Βουλγαρίας και Ελλάδας στο Βασίλειο της Ιορδανίας. Της τελετής προεξήρχε ο τότε Αρχηγός της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης Τύχων Ζαΐτσεφ, νυν Επίσκοπος Ποντόλσκ.

Κατά την παρούσα φάση, μετά από τα τέσσερα χρόνια οικοδομικών έργων, το Μετόχιο ετοιμάζεται για τα εγκαίνια, τα οποία, όπως αναμένεται, θα γίνουν το φθινόπωρο.

Σημείωση:

Η Βηθαβάρα (αρχ. Εβρ. – το πέρασμα) μια από τις ονομασίες του τόπου, όπου βαπτίσθηκε ο Κύριος από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο (Ιω. 1:28). Κατά τη διάρκεια των επτά αιώνων από 5 έως 12 αι. στο σημείο αυτό διαδέχθηκαν ο ένος τον άλλο πέντε χριστιανικοί ναοί, οι οποίοι χτίσθηκαν για να τιμήσουν τον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Ο πρώτος ναός που ανεγέρθη στο σημείο ήταν κατά τη βασιλεία του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αναστασίου (491-518).

http://www.mospat.ru/gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: