Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΠΑΤΗΡ ΙΓΝΑΤΙΟΣ "Στην Αγία Γη το μοναδικό παρεκκλήσι και ναός αφιερωμένος στους Αγίους Πάντες ευρίσκεται στην Ιερά γυναικεία μονή της Παναγίας της Σεϊδανάγιας,στα Ιεροσόλυμα."


Χρόνια Πολλά εν Χριστώ για σήμερα και οι Αγιοι Πάντες να πρεσβεύουν για όλους μας. Χρόνια Πολλά σε αυτούς που εορτάζουν σήμερα.


Είναι τεράστιος ο αριθμός των Χριστιανών που αγίασαν,επώνυμοι,ανώνυμοι,μάρτυρες,όσιοι,ομολογητές,όλο αυτό το υπέρογκο πλήθος που προσέφεραν κατά οποιονδήποτε τρόπο, ή διηκόνησαν υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως, των οποίων τα ονόματα παρέμειναν άγνωστα.


Ετσι λοιπόν η Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία έχει ορίσει την πρώτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή,να τιμώνται ανεξαιρέτως όλοι οι Αγιοι,επώνυμοι και ανώνυμοι,γνωστοί και άγνωστοι, οι Αγιοι Πάντες.!!!Στην Αγία Γη το μοναδικό παρεκκλήσι και ναός αφιερωμένος στους Αγίους Πάντες ευρίσκεται στην Ιερά γυναικεία μονή της Παναγίας της Σεϊδανάγιας,στα Ιεροσόλυμα.Εκεί ήταν και η ταπεινή πανήγυρη σήμερα,απλά,ταπεινά,όχι κόσμος υπερβολικός,και έψαλλαν κατανυκτικά οι μοναχές.Λειτούργησε ο Σεβ.Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ.Δημήτριος.Η μονή αυτή ευρίσκεται πολύ κοντά στον Πανάγιο Τάφο,και ήταν εκεί, σύμφωνα με την παράδοση πάντα,η οικία της γιαγιάς της Παναγίας μας,της Αγίας Μαρίας της Προμήτορος,μητέρας της Αγίας Αννας.


Η μονή είναι αφιερωμένη στην Υπαπαντή του Κυρίου και τότε είναι η κυρίως εορτή και πανήγυρη του μοναστηριού.Εδώ φυλάσσσεται μικρή τρίπτυχη εικόνα της Παναγίας που κατά την παράδοση ,ήλθε μόνη της από το μοναστήρι της Σεϊδανάγιας από την Δαμασκό της Συρίας ,πριν πολλά χρόνια.Σεϊδανάγια είναι αραβική λέξη και σημαίνει....Κυρία-Δέσποινα,δηλαδή η ΠΑΝΑΓΙΑ μας. Χρόνια Πολλά και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: