Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ο σταρετς Ιωνάς αγωνίστηκε με τον καρκίνο του νωτιαίου μυελού για αρκετά χρόνια μέχρις ότου η ασθένεια τον έριξε. Το γεγονός ότι έζησε τόσο πολύ (88 χρόνια) με τόσο δύσκολη διάγνωση μπορεί να θεωρηθεί θαύμα.
Ο σταρετς Ιωνάς  αγωνίστηκε με τον καρκίνο του νωτιαίου μυελού για αρκετά χρόνια μέχρις ότου η ασθένεια τον έριξε. Το γεγονός ότι έζησε τόσο πολύ (88 χρόνια) με τόσο δύσκολη διάγνωση μπορεί να θεωρηθεί θαύμα. Όλο αυτό τα έτη, καθώς, παρεμπιπτόντως, ο ιερέας βοήθησε τους ανθρώπους καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, αποδεχόμενος τους πιστούς: άκουγε, συμβούλευε και προσευχόταν γι' αυτούς ενώπιον του Κυρίου αδιάκοπα. "Ακόμα και δύο εβδομάδες πριν από το θάνατό του, που βρισκόταν ήδη στο κρεβάτι του, που, συνέχισε να λαμβάνει πιστούς. Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Αγαθάγγελος του είπε:" Φροντίστε τον εαυτό σας, πατέρα. Εξάλλου, μόνο εσείς θεραπεύετε και οι άνθρωποι σας κουράζουν πολύ ", στην οποία ο πατέρας Ιωνάς απάντησε: Γιατί να μην το  αντιμετωπίζω; Τους στέλνει εδώ η θεια πρόνοια  για να βοηθήσω τους ανθρώπους με τις προσευχές μου ..."


Ο γέροντας δεν διέκρινε τους πλούσιους και τους φτωχούς, ανάμεσα στις υψηλές τάξεις και τους απλούς σκληρούς εργάτες - οι πόρτες του κελιού  του άνοιξαν εξίσου μπροστά σε όλους και η φήμη του μεγάλου γέροντα  δεν πήγε μόνο σε όλη την Ουκρανία αλλά και πέρα ​​από τα σύνορά της. Η πίστη και η πνευματική δύναμη του πρεσβύτερου ήταν αρκετή για όλους. Δόθηκε ευλογία σε πολλούς από τους σημερινούς κυβερνήτες των μοναστηριών και ηγουμένων των ναών της Οδησσού - ως εξομολόγος της Μονής Ιεράς Κοίμησης, ευλογούσε  όλους τους αδελφούς εκεί ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: