Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΑΡΕΤΣ ΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ.
Ο σταρετς  Ιωνάς (Ignatenko) γεννήθηκε το 1925 σε μια μεγάλη οικογένεια (το ένατο παιδί). Έπρεπε να δουλεύει από νεαρή ηλικία. Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου  εργάστηκε σε αμυντική επιχείρηση. Τότε ήταν οδηγός τρακτέρ, ανθρακωρύχος.

Πιο κοντά σε 40 χρόνια αρρώστησα με τη φυματίωση. "Και ξαφνικά ήρθε μια στιγμή ότι συνειδητοποίησα ότι να ζήσω έτσι είναι αδύνατο, ήρθε η ώρα να σώσω την ψυχή ...", είπε ο γέροντας στα πνευματικά του παιδιά.

Η ιστορία της θαυματουργής θεραπείας από μια φοβερή ασθένεια εξακολουθεί να μεταδίδεται από στόμα σε στόμα ανάμεσα στους πιστούς: «Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο και βλέποντας πώς οι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτή την ασθένεια, ορκίστηκε στον Θεό ότι εάν θεραπεύσει  ο Κύριος, θα πάει στο μοναστήρι. Και ο μελλοντικός γέροντας είδε το όραμα της Αγίας Θεοτόκου, που τον έδειχνε τη Μονή Ιεράς Κοίμησης της Οδησσού. Από τότε ο πατέρας  Ιωνά ήταν σε μοναστικούς όρκους ».

Αργότερα, ο πατέρας  Ιωνά αποδέχτηκε ένα μεγάλο σχήμα (έγινε αρχιμανδρίτης). Παρά την περιοδικά υποβαθμισμένη υγεία του, παρέσχε πνευματική υποστήριξη σε όλους όσους είχαν ανάγκη - για συμβουλές σε αυτόν ήρθαν ως συνηθισμένοι λαϊκοί και "ισχυροί του κόσμου".

18 Δεκεμβρίου 2012, πέθανε από μακρά και σοβαρή ασθένεια στην Οδησσό της Μονής Ιεράς Κοίμησης της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: