Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΣ ΑΝΈΦΕΡΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ.

Ένας λούτσος τοποθετήθηκε σε ένα μεγάλο ενυδρείο. Αρχικά, κολύμπησε στο ενυδρείο. Αλλά τότε ένα από τα μέρη του ήταν κλεισμένο με διαφανές παχύ γυαλί και τώρα το ψάρι δεν μπορούσε να φτάσει εκεί. Δεν έβλεπε το φράγμα, και κάθε φορά, όταν προσπαθούσε να κολυμπήσει σε άλλο μέρος του ενυδρείου, το έβλεπε σαν ένα εμπόδιο. 

Για πολύ καιρό, ο λούτσος αγωνίστηκε με μάταιες προσπάθειες να σπάσει τοτ αόρατο φράγμα. Και όταν οι δυνάμεις σχεδόν την άφηναν, υποχώρησε. Οι επιστήμονες έχουν αφαιρέσει τώρα γυαλί. Αλλά το ψάρι ποτέ δεν ανανέωσε τις προσπάθειες να φτάσει στο άλλο μέρος του ενυδρείου. Επλεε σε ένα μικρό χώρο, ενώ μπορούσε να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το ευρύχωρο ενυδρείο και ταυτόχρονα δεν προσπάθησε να φτάσει σε άλλο μέρος της κατοικίας του. 

Ίσως και στη ζωή μας δεν υπάρχουν εμπόδια εδώ και πολύ καιρό, αλλά η εμπειρία του παρελθόντος, που εδραιώνεται σφιχτά στο κεφάλι μας, δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και να αναπτυχθούμε; Ίσως αξίζει να κάνετε ένα βήμα μπροστά και να έχετε μια αξιοπρεπή αμοιβή για την εργασία σας και την ζωή σας. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: