Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ένας εξαντλημένος στο πνεύμα της υπομονής, άνθρωπος με μια κραυγή, ζήτησε από τον Κύριο να τερματίσει τη ζωή του.

Ένας εξαντλημένος στο πνεύμα της υπομονής, άνθρωπος με μια κραυγή, ζήτησε από τον Κύριο να τερματίσει τη ζωή του. 

"Εντάξει", είπε ο άγγελος που εμφανίστηκε στον άρρωστο, "ο Κύριος, που είναι απροσδιόριστα καλός, υποτάσσεται στην προσευχή σας". - Αυτός σταματά την προσωρινή σας ζωή, μόνο με την προϋπόθεση: αντί ενός έτους ασθένειας στη γη, με τον οποίο κάθε άνθρωπος καθαρίζεται σαν χρυσό στη φωτιά, συμφωνείτε να περάσετε τρεις ώρες στην περιοχή της κόλασης; Οι αμαρτίες σας απαιτούν τον καθαρισμό των παθήσεων της δικής σας σάρκας, πρέπει να είστε χαλαρός για ένα ακόμη έτος, επειδή για εσάς και για όλους τους πιστούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς τον ουρανό, εκτός από τον κανόνα που έχει βάλει ο Θεός στον αμαρτωλό άνθρωπο. Με αυτόν τον τρόπο θα  βρεθείτε - σε αυτά τα βασανιστήρια μόνο για τρεις ώρες και στη συνέχεια, με τις προσευχές του Αγίων της Εκκλησίας , θα σωθείτε. 

Ο πάσχων σκέφτηκε: ένα έτος ασθένειας στη γη είναι τρομερό, καλύτερα θα υπομείνω τρεις ώρες σε αυτά τα ατελείωτα βασανιστήρια, είπε στον εαυτό του, παρά ένα χρόνο στη γη.

- Συμφωνώ με την κόλαση! - Είπε, τέλος, στον  άγγελο. Ο άγγελος έλαβε ήσυχα την πάσχουσα ψυχή  και, αφού την κατέληξε στο υποκόσμο της κόλασης, αποσύρθηκε από τον πάσχοντα με λόγια παρηγοριάς: «Σε τρεις ώρες θα έρθω να σε πάρω !»

Το σκοτάδι που κυριαρχούσε παντού, οι  μπερδεμένο, ήχοι ανεξήγητων αμαρτωλών κραυγών παντού, οράματα πνεύματος κακία και σκληρή ασχήμια  - όλα αυτά συγχωνεύτηκαν στον ατυχο πάσχοντα σε απροσδιόριστο φόβο και λιποθυμία. Πάντα έβλεπε και άκουγε μόνο τα δεινά και τις κραυγές και όχι το ημίχρονο  χαράς στην απέραντη άβυσσο της κόλασης. Μόνο τα φλογερά μάτια των δαίμων έλαμψαν στο κάτω μέρος του σκοταδιού και οι γιγάντιες σκιές τους έσπευσαν μπροστά του, έτοιμοι να το συμπιέσουν και να τον κάψουν με την ανάσα τους. Ο φτωχός πάσχων τρεμων φώναζε . Αλλά μόνο η άγρια ​​άβυσσο απάντησε στην κραυγή του και ουρλιαχτά με την ξεθωριασμένη τους ηχώ και η δύναμη της φλόγας της γεενας , που στροβιλίστηκε στην όψη του τρεμομενου πάσχοντος. Μου φάνηκε ότι είχαν περάσει ήδη ολόκληροι αιώνες ταλαιπωρίας περίμενε από λεπτό σε λεπτό για έναν φωτεινό άγγελο, αλλά δεν υπήρχε άγγελος. Απελπισμένος  από την εμφάνιση του και χτυπωντας τα δόντια του,  κανείς δεν άκουσε τις κραυγές του. Όλοι οι αμαρτωλοί στην άβυσσο της κόλασης, ήταν απασχολημένοι με τον εαυτό τους, μόνο με το ίδιο τους το μαρτύριο, και οι τρομακτοί δαίμονες με δελεαστική χαρά χλευάζαν τα βάσανα των αμαρτωλών.

Τέλος, το ήσυχο φως της αγγελικής δόξας απλώθηκε πάνω από την άβυσσο. Με ένα ουράνιο χαμόγελο, ο άγγελος προχώρησε στον εθελοντή πάσχοντα και ρώτησε για την κατάστασή του. 

«Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να υπάρξει ψέμα στο στόμα των αγγέλων», ψιθύρισε, μόλις ακούστηκε,  μια φωνή που διέκοψε ο πόνος. - Υποσχέθηκες να με βγαλης από εδώ μέσα σε τρεις ώρες, και εν τω μεταξύ ολόκληρα χρόνια, πέρασαν ολόκληροι αιώνες στα αδιανόητα δεινά μου. 

"Ποια είναι τα χρόνια, οι αιώνες;" Είπε ο άγγελος μελαγχολικά. - Μια ώρα, έχει περάσει μόνο μία ώρα από την απουσία μου και δύο ώρες ακόμα για να είναι εδώ για σένα.

- Δύο ώρες; - ρώτησε ο πάσχων με φόβο, - δύο ώρες; Και αυτή η ώρα μόλις πέρασε; Ω, δεν μπορώ πλέον να το αντέξω, δεν υπάρχει δύναμη! Εάν είναι μόνο δυνατό, αν υπάρχει μόνο η θέληση του Κυρίου - σας παρακαλώ:  πάρτε με από εδώ! Καλύτερα στη γη, θα υποφέρω για χρόνια και αιώνες, μέχρι την τελευταία μέρα, μέχρι την έλευση του Χριστού στο δικαστήριο - απλά με βγάλτε από εδώ. Αβάσταχτο ! Λυπάμαι για μένα! Ο πασχων αναφώνησε με ένα στεναγμό,  και απλώνει τα χέρια του στον άγγελο του φωτός. 

«Ο Θεός, ως πατέρας γενναιοδωρίας και ανεσεως », απάντησε ο άγγελος », αποκαλύπτει τη χάρη του σε σας, εκπληρώνοντας την αίτησή σας». Αλλά πρέπει να γνωρίζετε και να θυμάστε πόσο σκληρή και απαράδεκτη είναι η ταλαιπωρία της κόλασης (απόσπασμα από τα "Svjatogorts" Letters ", σελ. 224, επιστολή 15).

Δεν υπάρχουν σχόλια: