Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η γιαγιά και το παιδί.

Το παιδί παρακολουθεί καθώς η γιαγιά γράφει μια επιστολή και ρωτά: 

- Γράφεις για μένα; 

Η γιαγιά σταματά να γράφει, χαμογελάει και λέει στον εγγονό της: 

- Το μαντέψες, γράφω για σένα. Αλλά πιο σημαντικό δεν είναι αυτό που γράφω, αλλά με τι τα γράφω. . Θα ήθελα, όταν μεγαλώσεις, να γίνεις σαν αυτό το μολύβι ... Το παιδί κοιτάζει το μολύβι με περιέργεια, αλλά δεν παρατηρεί τίποτα ξεχωριστό. 

- Είναι ακριβώς το ίδιο με όλα τα μολύβια! 

- Όλα εξαρτώνται από το πώς βλέπεις τα πράγματα. Αυτό το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες που χρειάζεστε εάν θέλετε να ζήσετε τη ζωή σε αρμονία με ολόκληρο τον κόσμο. 

Πρώτον: μπορείτε να είστε ιδιοφυΐα, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσετε την ύπαρξη του Χειρός Οδηγού. Καλούμε αυτό το χέρι  Ανώτατη Εξουσία. Εμπιστευθείτε αυτή τη δύναμη και μάθετε να την αισθάνεστε .

Δεύτερον: για να γράψω, πρέπει να ακονίω ένα μολύβι. Αυτή η λειτουργία είναι λίγο οδυνηρή γι 'αυτό αλλά μετά από αυτό το  μολυβι γράφει πιο λεπτά . Επομένως, να είστε σε θέση να αντέξετε τον πόνο, να θυμόμαστε ότι σας αναβιώνει. 

Τρίτον: αν χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι, μπορείτε πάντα να διαγράψετε αυτό που νομίζετε ότι είναι λάθος με μια γόμα. Θυμηθείτε, διορθώνοντας τον εαυτό σας δεν είναι πάντα κακό. Συχνά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνετε στο σωστό δρόμο. 

Τέταρτον, σε ένα μολύβι, η αξία δεν είναι το δέντρο από το οποίο κατασκευάζεται και όχι το σχήμα του, αλλά ο γραφίτης μέσα. Επομένως, σκεφτείτε πάντα τι συμβαίνει μέσα σας. 

Τέλος, πέμπτο: το μολύβι αφήνει πάντα ένα ίχνος. Παρομοίως, αφήνετε πίσω σας τα ίχνη των ενεργειών σας και, συνεπώς, εξετάστε κάθε βήμα που κάνετε .Δεν υπάρχουν σχόλια: