Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μοναχός και σκάλαΜόλις ένας μοναχός περπατούσε κατά μήκος του δρόμου, είδε μια σκάλα. Και η σκάλα δεν ήταν εύκολη - ο πυθμένας της είναι στο έδαφος και η κορυφή της σκάλας πηγαινε στα σύννεφα. Και οι περίεργοι άνθρωποι  γύρω γεμάτοι , αναρωτιούνται - γιατί εμφανίστηκε  εδώ μια τέτοια σκάλα; Και είναι τρομακτικό να ανέβεις σε αυτήν . 
Ένας μοναχός ήρθε στη σκάλα, ανέβηκε στην πρώτη οριζόντια γραμμή - και το έδαφος εξαφανίστηκε, ανέβηκε στη δεύτερη οριζόντια γραμμή - ο ουρανός εξαφανίστηκε, σηκώθηκε στην τρίτη γραμμή -  και ό, τι γνώριζε εξαφανίστηκε. Και αυτό που έβλεπε - δεν μπορούσε να το ονομάσει με καμιά  λέξη. Ο μοναχός ήταν χαζεμενος από την  έκπληξη και μάλιστα ξέχασε που ήταν. 

Αλλά , ήρθε στον εαυτό μου, κατέβηκε, και στάθηκε στο έδαφος. "Τι είδες;" Πού ήσουν ; "ρώτησαν οι περίεργοι. Ο μοναχός σκέφτηκε  και απάντησε: «Είδα το τέλος των σκαλοπατιών! Ίσως κάποιος θέλει να δει; "Αλλά σε απάντηση δεν άκουσε τίποτα. Ο μοναχός αναστέναξε, πήρε τη σκάλα στον ώμο του και έφυγε .

Ο γερων μοναχός είπε: "Μην είσαι περίεργος για τον Θεό - δεν θα πάρεις μια κατανοητή απάντηση. Να είσαι γενναίος, να δεις μόνος του τι είναι. " 

Δεν υπάρχουν σχόλια: