Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Συζήτηση με ένα γέροντα στο Άγιο Όρος


Συζήτηση με ένα γέροντα στο Άγιο Όρος
- Γέροντα ακούσατε τις συκοφαντίες για τον Μητροπολίτη Κοσμά? Αποσιωπούν το έργο του ,τα χαρίσματα του και τον στιγματίζουν γιατί το κακό που έκανε ήταν να μην εμβολιαστεί. 
- Ο λογισμός του Θεού παιδάκι μου δεν αλλάζει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Κοσμάς ήταν αετός, όλοι οι άλλοι είμαστε κοτσύφια και οι πτήσεις μας είναι διαφορετικές. Όταν κάποιος φτάνει πολύ ψηλά οι δαίμονες επειδή δεν μπορούν να τον φτάσουν χτυπούν τους γύρω του.  Μια κόλαση έπεσε να τον διαβάλει αλλά δεν τα κατάφερε. Στις καρδιές του ποιμνίου του και όσων των γνώρισαν είναι Άγιος! Στους Αγίους τον κατέταξε και ο Θεός και αυτό θα φανεί! Φρόντιζε μια ζωή τα  τυφλά αδέρφια του και έγινε φάρος φωτός. 
- Γέροντα γνωρίζετε αν ο Σεβασμιώτατος Κοσμάς υποχρέωσε κανένα να μην κάνει το εμβόλιο?
- Δεν ξέρω να έβαλε πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα , να έδιωξε από την δουλειά του ή να  επίπληξε  κάποιον που να έκανε το εμβόλιο.
- Γέροντα έφυγαν πολλοί άνθρωποι του Θεού φέτος, η Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης, ο πατέρας Παναγιώτης των Αγράφων, ο πατέρας Πανάρετος της Ι.Μ Γρηγορίου και πολλοί άλλοι. Γιατί τους παίρνει ο Θεός τώρα που τους χρειαζόμαστε?
- Ο Θεός τους παίρνει γιατί θα φάμε αρκετό "ξύλο" για την κατάντια μας και αυτοί θα μπορούσαν να τον κρατήσουν με την προσευχή τους. Λίγοι ταπεινοί μείνανε ακόμη ,ας ευχηθούμε να μας τους αφήσει και ας μην το αξίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: