Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Ένας προσκυνητής ζήτησε από τον Ιερομόναχο Δωρόθεο στο Κονέβετς: - Πώς να φτάσω στον πνευματικό κόσμο; "Πρέπει να ηρεμήσετε ", απάντησε, χαμογελώντας. "Τι σημαίνει να ηρεμήσετε;" - και απαντά

Ένας προσκυνητής ζήτησε από τον Ιερομόναχο Δωρόθεο στο Κονέβετς: - Πώς να φτάσω στον πνευματικό κόσμο; "Πρέπει να ηρεμήσετε ", απάντησε, χαμογελώντας. "Τι σημαίνει να ηρεμήσετε;" - και απαντά . Όταν ήμουν αρχάριος στο Valaam, ο Γέροντας μου είπε: "Ντμίτρι, αν δεν  ηρεμήσετε, δεν θα φτάσετε σε μια καθαρή προσευχή - δεν θα έχετε τίποτα να κάνετε με το μοναχισμό ». Τον ρώτησα λοιπόν: "Τι σημαίνει να ηρεμήσεις;" Ο γέροντας απάντησε: "Είναι πολύ απλό. Τώρα που είναι καλοκαίρι, και θα  περιμένουμε για το φθινόπωρο, η εργασία στα χωράφια θα είναι λιγότερο; «-» Είναι αλήθεια, αγαπητέ μου ... «- Καλά, καθώς έρχεται το φθινόπωρο, θα περιμένουμε για το χειμώνα  την περίοδο των Χριστουγέννων, και θα έρθει - θα περιμένουμε για την άνοιξη, και θα υπάρχει το Πάσχα; "-" Αλήθεια, Πατέρα ". - "Τώρα είσαι αρχάριος, αλλά, περιμένεις, περιμένεις τη στιγμή που θα είσαι ρασοφόρος;" - "Ναι, περιμένω". - "Λοιπόν, και εκεί, πηγαίνεις και θα περιμένεις το σχήμα , για να υπάρξετε ιερομόναχος. Αυτό σημαίνει ότι δεν ηρεμήσατε.
Αλλά όταν  ένα όλα είναι μέσα σας, την άνοιξη ή το φθινόπωρο, το καλοκαίρι ή το χειμώνα, τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, ένας δοκιμος μοναχός ή ερημίτης,  θα ζήσει την σημερινή μέρα, δεν πρόκειται να σκεφτεί και να περιμένει και θα αφησει π εντελώς τον εαυτό του  στο θέλημα του Θεού, αυτό είναι ό, τι  να ηρεμήσω ... »

Δεν υπάρχουν σχόλια: