Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝΤου κ. Μόσχου Έμμ. Λαγκουβάρδου

1.  Μη φοβάσαι την πείνα, άλλα την ψυχρότητα προς το Θεό. Σήμερα η κοινωνία μας είναι όμηροι ανθρώπων με ψυχρή πίστη ή και χωρίς καθόλου πίστη στο Θεό.

2.  Δεν μάς φοβίζει ή πείνα γιατί την ζήσαμε. Μας φοβίζει ή ψυχρότητα στην πίστη και η αθεΐα τους.

3.  Αντί να συμβάλουν στην συνοχή της κοινωνίας κάνουν ότι μπορούν να ευτελίσουν τις αξίες μίας υγιούς κοινωνίας. Αν δεν τους εμποδίσει κανείς, ή κοινωνία μας θα καταστραφεί.

4.  Από μικρό παιδί έβλεπα σαν ένα θαύμα το ότι δεν πεθάναμε από την πείνα. Δεν πεθάναμε από την πείνα ακόμα κι όταν φύγαμε στα βουνά, για να γλυτώσουμε από τούς Γερμανούς.

5. Από παιδιά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τούς άλλους. Οι έξυπνοι κατά κόσμο, ηλίθιοι δε κατά Θεό, νομίζουν ότι μπορούν να ζουν μόνοι τους χάρις στις περιουσίες τους και στα χρήματα τους.


6. Από παιδιά ξέρουμε ότι αν ή κοινωνία μας καταστραφεί, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από πείνα ή από τη μαζική βία, πού θα εξαπολύσει ή διάλυση της κοινωνίας.

7.         Αγωνιούμε για την καταστροφή της κοινωνίας μας.

8.   Ή αγωνία για την κοινωνία υπήρχε ανέκαθεν. Οι μαθητές του Κυρίου αγανάκτησαν για το χυμένο μύρο, πού θα μπορούσε να πουληθεί και το αντίτιμο του να δοθεί στους φτωχούς.

9.   Ό Ιησούς τούς είπε ότι ή γυναίκα αυτή πού διέθεσε το μύρο έκανε έργο καλό προς τον Κύριον. Ήταν μία έμπρακτη απόδειξη της αλήθειας της Διδασκαλίας του Ιησού. Ή γυναίκα διέκρινε το πολυτιμότερο από το ευτελέστερο. Πολυτιμότερη είναι ή βασιλεία του Θεού.

10.  Ζητείται πρώτον την βασιλείαν του Θεού και πάντα ταύτα προστεθήσεται υμίν, διδάσκει ό Κύριος. Και η γυναίκα πού μύρανε τόν Κύριον έκανε πράξη τη Διδασκαλία Του Έργον καλό ήργάσατο εις εμέ, είπε ό Ιησούς στους μαθητές Του.

11. Ό Θεός προέχει. Άπομακρυνόμενοι από τον Θεό χάνονται και οι αξίες πού στηρίζουν την κοινωνία. Ό άνθρωπος για τον άνθρωπο γίνεται λύκος, δίχως την πίστη στο Θεό.

12.  Με την αγάπη του Θεού και τού πλησίον έχουμε κοινωνία μεταξύ μας και δεν φοβούμαστε την πείνα. Το χυμένο μύρο είναι εις μαρτυρία αιώνια ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουν καρδιές πού διακρίνουν το πολυτιμότερο από το ευτελέστερο και πάνω από όλα την αγάπη για τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό.

13.  Ώς επιστέγασμα της πράξης αυτής έρχονται τα λόγια του Από-στόλου Παύλου στην προς Φιλιππικούς επιστολή του: "Αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε. Πάλιν ερώ χαίρετε. Το επιεικές υμών γνωσθήτω πάσιν άνθρώποις. Ό Κύριος εγγύς".
(Να χαίρεστε πάντοτε με τη χαρά, πού δίνει ή κοινωνία με τον Κύριον. Θα το πω και πάλι, να χαίρεστε. Σ' όλους σας να δείχνετε την καλοσύνη σας. Ό Κύριος είναι κοντά (αν έχετε καλοσύνη μεταξύ σας).

14.    «Ό Χριστός είναι ή οδός, πού μάς ανασύρει από την υποταγή μας  στο βασίλειο του σκότους»
(Β.LAMBERT).

Δεν υπάρχουν σχόλια: