Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βόρις Μπόμπρινσκου γράφει το θεμα "ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ"

ΖΗΣΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-π.ΒΟΡΙΣ ΜΠΡΟΜΠΡΙΝΣΚΟΪ (ΑΚΡΙΤΑΣ). Ο 
Πρωτοπρεσβύτερος π. Βόρις Μπόμπρινσκοϋ είναι Γάλλος ρωσικής καταγωγής με πλούσιες θεολογικές σπουδές κι αντίστοιχη προσφορά και ευρεία καταξίωση μεταξύ των Ορθοδόξων αλλά και των Καθολικών χριστιανών της πατρίδας του. 


Διετέλεσε Πρύτανης του Ορθόδοξου θεολογικού Ινστιτούτου του Αγ. Σεργίου στο Παρίσι επί δωδεκαετία. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Έχει την πρόσθετη δωρεά της άδολης και βαθιάς πίστης, καρπός της οποίας είναι και τα κείμενα αυτού του βιβλίου: Άμεσα κατανοητά, γνήσια, πνευματικά διεγερτικά, έτσι που να δικαιώνουν τον ελληνικό τίτλο του βιβλίου "Ζήσε τα Χριστούγεννα". 


"Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός....γι' αυτό έρχεται Εκείνος προς εμάς οριστικά και για πάντα. 


Ενώνεται μαζί μας ως νυμφίος, γιατί αυτό είναι για τους χριστιανούς τα Χριστούγεννα, οι γάμοι του Θεού με την ανθρωπότητα......ας μην ξεχάσουμε ποτέ ότι, αν πήραμε τη χάρη να γίνουμε χριστιανοί, να βαπτιστούμε και να χριστούμε, να ζήσουμε το πλήρωμα της μυστηριακής ζωής, να τρεφόμαστε από το Λόγο και από τον Άρτο της Ζωής του Σωτήρος, αυτό έγινε για να ζούμε και να ακτινοβολούμε γύρω μας το φως της θείας ζωής σ' έναν κόσμο που περισσότερο από ποτέ άλλοτε ζει μέσα στο σκοτάδι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: