Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ."Τις φοβερές ασθένειες της εποχής μας τις γέννησε η αθεΐα."


Αγαπητή εν Κυρίω Σ.!


Τις φοβερές ασθένειες της εποχής μας τις γέννησε η αθεΐα. Οι ασθένειες είναι τέτοιου είδους, που δεν υποχωρούν στην τέχνη των γιατρών, αλλά απαιτείται η επιθυμία του ασθενούς να αναρρώσει και οι δικές του προσπάθειες (έστω και μικρές) προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αν οι προσπάθειες συνοδευτούν από στροφή στον Θεό, τότε, πιστέψτε με, η ασθένεια θα υποχωρήσει.


Αλλά πόσο συχνά τώρα υποφέρουν οι οικείοι, ενώ ο ασθενής είναι κουφός και τυφλός και βυθίζεται όλο και βαθύτερα στον βάλτο της αμαρτίας! Η αμαρτία των γονέων και -νομίζω ότι δεν θα κάνω λάθος- δική σας αμαρτία, συνίσταται στο ότι τα παιδιά δεν ήταν σωστά προσανατολισμένα στη ζωή. 


Τους είχατε διδάξει τα πάντα, εκτός από το σε ποιον κρύβεται η δύναμη της ζωής. Δεν ξέρουν τον Θεό. Και να που ο Κύριος παραχωρεί να γνωρίσει η νέα γενιά τη βία της σκοτεινής δύναμης. Αλλά και τότε ακόμη, δεν αρχίζουν όλοι να στρέφονται και να αναζητούν σωτηρία στον Θεό. Να προσεύχεστε με ελπίδα και ζωντανή πίστη, αλλά παραδίδοντας τον εαυτό σας και τα τέκνα σας στο θέλημα του Θεού. Μα κι ο εγγονός επίσης υποφέρει εξαιτίας της αμαρτίας της μαμάς του, πάνω και σε αυτόν βαραίνει το λάθος της. Να κοινωνάτε τον Σ. συχνότερα και θα δείτε πώς θα υποχωρεί ο εχθρός.
Όλη μας η σωτηρία βρίσκεται στον Θεό, όμως όχι στους πολύωρους κανόνες, αλλά στη ζωντανή σχέση εμπιστοσύνης με τον ζωντανό Θεό.
 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: