Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ."Ψυχή άδεια δεν υπάρχει. Ή ωριμάζουν μέσα της φωτεινοί καρποί, εν Θεώ, ή την κυριεύει ο εχθρός και τότε τίποτα καλό δεν υπάρχει. "
Αγαπητή εν Κυρίω Α.!


Το έλεος του Θεού και η συγκατάβαση προς τις ανθρώπινες αδυναμίες είναι τόσο μεγάλες, που για κάθε αμάρτημα, όσο μεγάλο και τερατώδες κι αν είναι, υπάρχει μετάνοια. Γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστούμε διαρκώς τον Θεό.
Ήμασταν νεκροί, αλλά τώρα ζούμε.


 Το αμάρτημα, που εξομολογηθήκαμε άπαξ και συγχωρήθηκε στο Μυστήριο της εξομολογήσεως, δεν πρέπει να το εξομολογηθούμε πια, ώστε να μην εκφράσουμε έτσι την απιστία μας προς το ήδη τελεσθέν Μυστήριο. Να κάνουμε ευχέλαιο πρέπει κάθε χρόνο, διότι με αυτό το Μυστήριο μας συγχωρούνται εκείνες οι αμαρτίες, που δεν τις συνειδητοποιούμε ως αμαρτίες, παρότι είναι τέτοιες στα μάτια του Θεού.Για τον γιο να προσεύχεστε όλα μέσα του είναι καλά, κατ’ εσάς, αλλά είναι άραγε καλά στα μάτια του Θεού; Ψυχή άδεια δεν υπάρχει. Ή ωριμάζουν μέσα της φωτεινοί καρποί, εν Θεώ, ή την κυριεύει ο εχθρός και τότε τίποτα καλό δεν υπάρχει.

 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: