Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ." Μάλιστα , έγινε η πτώση δεν είναι το πιο φοβερό -για κάθε πτώση υπάρχει γιατρειά, η μετάνοια- το φοβερό είναι ότι μέσα σε επτά χρόνια δεν ήρθε στον πατέρα Ν. μετάνοια και η συναίσθηση του τι διαπράττει..."
Αγαπητή εν Κυρίω Φ.!Πώς και με τι να σας παρηγορήσω; Δεν μπορώ να σας πω λόγια παρηγορητικά, χωρίς να σημαίνουν τίποτα. Και δεν μπορώ επίσης να καταλάβω την ευλογία που σας έδωσε ο π. Μ π., ούτε να δεχτώ την ιερατική απιστία του πατρός Ν.


Ο Θεός να με φυλάξει να μην πω λόγο κατακρίσεως, αλλά έχω μόνο θλίψη στην καρδιά και δάκρυα γι’ αυτούς, που εν γνώσει διαπράττουν αποτρόπαιη ανομία και βυθίζουν τους αδαείς στην άβυσσο αυτής της ανομίας. Ρωτάτε πώς να ικετεύσετε συγχώρηση γι’ αυτό - αν συγχωρείται όποιος έπεσε σε τέτοιο πειρασμό. Κατ’ άνθρωπο δεν είναι δυνατό να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά κατά Θεό;Κατά Θεό, αυτή η ανομία διήρκεσε επτά χρόνια και σταμάτησε μέσα σε μια στιγμή, ξαφνικά. Ορίστε η απάντηση στις ερωτήσεις σας. Επτά χρόνια θείας μακροθυμίας! Επτά χρόνια ο ιερέας επέσυρε πάνω του το ανάθεμα, με τα ίδια του τα χέρια - τελούσε τη θεία Λειτουργία. Κι ο Κύριος όλο περίμενε τη μετάνοια' επτά χρόνια ο Κύριος υπέμενε τη βλασφημία από κάποιον, που είχε ευεργετηθεί με το δώρο της χάριτος, και ο Κύριος υπέμενε και περίμενε με ελπίδα.

 Το επτά είναι ιερός αριθμός. Όποια και να ήταν η αιτία που διαλύθηκε ο πρώτος γάμος του πατρός Ν., είτε από δική του ενοχή είτε όχι, η μοίρα αυτού του ιερέα ήταν η μοναξιά ή ο μοναχισμός. Σε καμία περίπτωση ο γάμος και μάλιστα με χωρισμένη. Αν πια ήταν αδύνατο να καθησυχάσει την έλξη της καρδιάς τότε έπρεπε, κλίνοντας εν μετάνοια την ένοχη του ενώπιον του Κυρίου, να αφήσει την ιεροσύνη να σας προτείνει «νόμιμο» γάμο (σχετικά νόμιμη άθεσμη συγκατοίκηση. Ο πατήρ Ν. δεν μπορεί να είναι σύζυγός σας. Και δεν ήταν.


Επομένως το ορθότερο, που πρέπει να κάνετε τώρα, είναι να πάρετε πίσω το δικό σας, πραγματικό  επώνυμο. Ο Κύριος σας ελεεί και σας λυπάται τώρα χάριν της αγνοίας σας: από τα πνευματικά  νήπια ζητείται νηπιακή ευθύνη. Να προσευχές τον εαυτό σας και τη θυγατέρα' να θυμάστε ότι συνέβη με αισθήματα μετανοίας μόνο. 0 πατήρ Ν ίσταται μόνο ενώπιον του κριτηρίου του Θεού και  προσευχή σας γι’ αυτόν και το επώνυμό του φέρετε τώρα, είναι μόνο μαρτυρία κατηγορία εναντίον  του. Θρήνος στεναγμός και λύπη. 


 Πως μπόρεσε να συμβεί αυτό σε μια οικογένεια, που έχει πολλές και σοβαρότερες δοκιμασίες, πώς μπόρεσε να  συμβεί σε έναν άνθρωπο, που μεγάλωσε στα πόδια του π. Σωφρονίου Σαχάρωφ; Μάλιστα , έγινε η πτώση δεν είναι το πιο φοβερό -για κάθε πτώση υπάρχει γιατρειά, η μετάνοια- το φοβερό είναι ότι  μέσα σε επτά χρόνια δεν ήρθε στον πατέρα Ν. μετάνοια και η συναίσθηση του τι διαπράττει...Προσεύχομαι γι’ αυτούς: και για τον πατέρα Μ. και για τον πατέρα Ν. Όμως για όλους, ας το θέλημα του Θεού. Εμείς δεν έχουμε εξουσία ούτε  δύναμη ενώπιον του κριτηρίου του Θεού. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: