Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ."Εάν το βρέφος δεν γεννήθηκε, επειδή έτσι θέλησε η μητέρα, τότε σ’ αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να προσευχόμαστε γι’ αυτό, διότι δεν πρόλαβε να λάβει ανθρώπινη μορφή (δεν εισήλθε στον κόσμο), αλλά πρέπει να προσευχόμαστε για τη μητέρα-δολοφόνο, που λέρωσε την ψυχή και την καρδιά της με αίμα."
Αγαπητέ εν Κυρίω I.!


Σας ευχαριστώ για όλα όσα στείλατε. Ανησύχησα λίγο που αναλάβατε το επιπρόσθετο διακόνημα να χτίσετε ναό. Μήπως δύο μεγάλα έργα εμποδίσουν το ένα, το άλλο; Όμως ναι, ο Δεσπότης ξέρει καλύτερα. 0 Θεός να σας βοηθά.


Η ευχή που μου αναφέρατε, έχει αλλοιωθεί από κάποιον' δεν πρέπει να τη συστήνετε σε γυναίκες που  έχουν σκοτώσει συνειδητά το βρέφος τους. Σας στέλνω το πρωτότυπο αυτής της ευχής. Στη νέα, σύγχρονη ερμηνεία της, η ευχή παραχωρεί τόπο στην αίρεση' στην πρωταρχική εκδοχή της ήταν για βρέφη που δεν βαπτίστηκαν, διότι πέθαναν κατά τη γέννηση ή λόγο) αθέλητων γεγονότων (σκληρής εργασίας). Είναι για όσα πέθαναν κατά το θέλημα του Θεού και όχι κατά το εγκληματικό θέλημα της μητέρας.


Εάν το βρέφος δεν γεννήθηκε, επειδή έτσι θέλησε η μητέρα, τότε σ’ αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να προσευχόμαστε γι’ αυτό, διότι δεν πρόλαβε να λάβει ανθρώπινη μορφή (δεν εισήλθε στον κόσμο), αλλά πρέπει να προσευχόμαστε για τη μητέρα-δολοφόνο, που λέρωσε την ψυχή και την καρδιά της με αίμα.


Καλό θα ήταν να δημοσιεύσετε διόρθωση της ευχής, γιατί η σημερινή ερμηνεία, που έχει υπεισέλθει στην αλλοιωμένη ευχή, οδηγεί σε πλάνη πάρα πολλούς και αντιλέγει ευθέως στη διδασκαλία της αγίας Εκκλησίας για τη βάπτιση.


Πολλοί μού γράφουν σε επιστολές τους ότι υπάρχουν κήρυκες-απατεώνες, που ζουν ακριβώς από την πλάνη τέτοιων δυστυχισμένων μητέρων. Δίνουν και ονόματα στα αγέννητα, τα βαπτίζουν και τι δεν κάνουν! Όμως όλα αυτά είναι ιεροσυλία, που βαθαίνει τον λάκκο του άδη τόσο για τον κήρυκα όσο και. κυρίως, για τη μητέρα.


Στη μητέρα πρέπει να δίνεται επιτίμιο: να διαβάζει 40 μέρες τον κανόνα της μετάνοιας και με το τέλος της ανάγνωσης να εξομολογείται και να κάνει ευχέλαιο. Όμως η συγχώρηση είναι δυνατή, μόνο στην περίπτωση που, μετά τη μετάνοια και για το υπόλοιπο της ζωής της, δεν γίνει ποτέ ξανά συνένοχος σ’ αυτή την τρομερή αμαρτία της παιδοκτονίας.
Υπάρχει και κάποια «συγγραφέας» στην Πετρούπολη, ονόματι Άννα Ιλίνσκαγια, που έχει δημοσιεύσει κι αυτή τελείως αιρετικές κρίσεις επί του θέματος. Κακώς δεν υπάρχει έλεγχος και ο καθένας δημοσιεύει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό γι’ αυτή την ευθύνη, που πρέπει να φέρει.


Ορίστε, γίνατε κι εσείς συμμέτοχος ξένης αμαρτίας και μέσω της απροσεξίας σας θα σκανδαλιστούν πολλοί. Το σκέφτηκα αμέσως, αλλά δεν τόλμησα να σας γράψω. Όμως, αφού ο ίδιος μου θέσατε το ερώτημα, απάντησα κι ένιωσα ανακούφιση στην καρδιά μου.
0 Θεός να σας δώσει σοφία. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: