Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ."Ναι, τώρα υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητά επιλέγουν το κακό, αλλά τίποτα δεν μπορούν να κάνουν σ’ όσους είναι μαζί με τον Θεό. Διότι ο εχθρός είναι δυνατός, αλλά παντοδύναμος είναι μόνο ο Κύριος."
Αγαπητή Λ. Ν.!
Διάβασα το αγωνιώδες γράμμα σας και πρέπει να σας στενοχωρήσω. Ενώ ζείτε, κατά τη γνώμη σας, με τον Θεό στην ψυχή, πρακτικά μένετε χωρίς Θεό. Δεν έχετε ζωντανή πίστη ότι ο Κύριος κυβερνά τη ζωή του κόσμου και προνοεί για κάθε άνθρωπο. Όμως, όταν δεν υπάρχει πίστη στον παντοδύναμο Θεό, στο απεριόριστο έλεος Του, τότε βρίσκει το δρομάκι προς εμάς ο εχθρός του Θεού και εχθρός του ανθρώπου. Με τους φόβους του μας επιτίθεται, στερώντας μας την ηρεμία του πνεύματος και την ειρήνη. 

Και ο εξαντλητικός φόβος κάνει τον άνθρωπο άρρωστο.


Αυτό εκφράζεται πάνω σας πολύ καθαρά. Φοβάμαι τα πάντα, φοβάμαι για όλους, φοβάμαι τους ανθρώπους. Μόνη σας δεν έχετε τις δυνάμεις να υπερνικήσετε τέτοια ψυχική κατάσταση. Πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια από τον παντοδύναμο Θεό. Για αρχή πρέπει κι εσείς και η 0. να εξομολογηθείτε, να κάνετε ευχέλαιο και να κοινωνήσετε. Αυτή είναι η πνευματική θεραπεία.


Κατόπιν, να πάρετε τα ηνία της θέλησής σας και να αρχίσετε να κοινωνάτε κάθε δυο εβδομάδες. Όταν η κατάστασή σας ελαφρύνει, θα μπορείτε να κοινωνάτε και μια φορά τον μήνα, αλλά για κανένα λόγο σπάνιό τώρα.


Όταν βγαίνετε από το σπίτι, να διαβάζετε οπωσδήποτε την ευχή στον Σταυρό του Κυρίου και το ίδιο να κάνετε, όποτε επίκειται συνάντηση με τους ανθρώπους που φοβάστε. 0 Κύριος και ο φύλακας άγγελός σας θα σας περιτειχίσουν από κάθε κακό.


Ναι, τώρα υπάρχουν άνθρωποι που συνειδητά επιλέγουν το κακό, αλλά τίποτα δεν μπορούν να κάνουν σ’ όσους είναι μαζί με τον Θεό. Διότι ο εχθρός είναι δυνατός, αλλά παντοδύναμος είναι μόνο ο Κύριος.
Υπόσχομαι να προσευχηθώ για σας και την κόρη. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: