Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΑΙΒΑΖΙΔΗ.
Σήμερα φίλοι μου θα μοιραστώ μαζί σας μια από τις συζητήσεις μου με τον π. Μελέτιο, που έλαβε χώρα πριν 15 χρόνια στο ίδιο αυτό κελί που βλέπετε στη φωτογραφία. Θαυμάστε τον γλυκό και σοφό του λόγο...

Ιούνιος του 2000.

- Σήμερα υπάρχουν φάρμακα που όταν είσαι καλά σε τρελαίνουν και από τρελό σε κάνουν καλά. Η Νάουσα κάποτε είχε ένα μόνο φαρμακείο και δεν δούλευε καλά. Τώρα έχει επτά και δεν προφταίνουν!

- Πώς αρρωσταίνει ο κόσμος περισσότερο τώρα;

- Για να δούμε. Τί ώρα σηκώνεσαι το πρωί;

- Οκτώ, εννιά …

- Λάθος! Για 5-6 γιατρούς είσαι! πάσχεις από την ακανόνιστη ζωή σου! Απομακρύνεσαι από τη φυσική τάξη!
Να σηκωθείς πριν χαράξει. Και να προσεύχεσαι εκείνη την ώρα προς τον Πατέρα. Να λες: Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς. Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι. Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε κτλ.


Και λίγο - λίγο ξημερώνει. Με το πρώτο φως βλέπεις σιγά –σιγά τον ήλιο να βγαίνει πίσω απ` το βουνό. Με το χάραμα δεν κελαηδούν τα πουλάκια; Για σένα που ξυπνάς νωρίς κελαηδούν!
Και στις 5 – 6 το πρωί που ξημερώνει, να ανοίξουμε το παράθυρο και να προσευχηθούμε προς τον ουρανό. Εκείνη την ώρα είναι ανοιχτά τα ουράνια. Ότι ζητήσετε από τον Θεό εκείνη την ώρα, θα το πάρετε! Και τα παιδιά νωρίς σηκώστε τα! Να δουν πώς ξημερώνει…


Μετά πας στη βρύση και πλένεσαι και αρχίζεις τις δουλειές σου. 

Το μεσημέρι βάλτε το τραπέζι σας να φάτε και μετά ξαπλώστε λίγο και πάρτε το βιβλίο στα χέρια σας, το Ευαγγέλιο και το Ψαλτήρι. Εμείς είμεθα γεννημένοι για τον ουρανό, όχι για τη γη! Και να ελπίζουμε και να δουλεύουμε για τον ουρανό, όχι για τη γη! Και να μη βλέπουμε τηλεόραση όλη την ώρα. Όταν το μυαλό γεμίσει με τηλεόραση, γίνεται σαν τον οδηγό που δεν ξέρει που πάει! Χωρίς την τηλεόραση το μυαλό γίνεται κατακάθαρο, κρύσταλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: