Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ


Μαζί με όλα τα άλλα με άγγιξε βαθιά και ένα άλλο συμβάν. Στο μοναστήρι εργάζονταν ορθόδοξοι μάστοροι από την Ουκρανία. Προς δόξαν του Κυρίου έπαιρναν λίγα χρήματα για τη δουλειά τους. Το Πάσχα και του Αγίου Πνεύματος οι Ουκρανοί πήγαιναν στο σπίτι τους για να δουν τις οικογένειές τους και να αφήσουν τα κερδισμένα χρήματα. Την περίοδο εκείνη στην Ουκρανία τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και οι άνθρωποι υπέφεραν από την πείνα. Και να που πριν του Αγίου Πνεύματος έπρεπε να φύγουν για το σπίτι τους, όταν την τελευταία στιγμή διαπιστώθηκε πως τα υποσχόμενα λεφτά δεν είχαν μεταβιβαστεί στον λογαριασμό της μονής και έτσι δεν μπορούσαν να πληρωθούν οι μισθοί. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβη και πότε θα λάβουν τα χρήματα. Η μοναχή Αμβροσία έκλαιγε και ντρέπονταν να πει στους μάστορες τι συμβαίνει.


Οι οικογένειές τους μάταια θα περίμεναν τα χρήματα. Οι
εργάτες ήδη είχαν πάει στο λογιστήριο να πάρουν το μισθό τους. Η μοναχή Αμβροσία κρύφτηκε από ντροπή στο
ναό, γονάτισε μπροστά στις εικόνες και έκλαψε τόσο πολύ που έβρεξε το δάπεδο.
Ξάφνου μια γυναίκα μπήκε στο ναό κρατώντας ένα
δέμα μεγάλο στο οποίο φαίνονταν να υπάρχουν ψωμιά
-       Σε ποιον να το δώσω; ρώτησε εκείνη.
-       Αφήστε το στο παγκάρι, της απάντησε η μοναχή  Αμβροσία και συνέχισε να κλαίει.


Αφού αλάφρωσε την καρδιά της κλαίγοντας, άνοιξε επιτέλους το δέμα. Εκεί βρήκε δεσμίδες από χρήματα  τυλιγμένα με χαρτί από την τράπεζα. Πήγε γρήγορα τα χρήματα στο λογιστήριο και έτρεξε γρήγορα να προλάβει την γυναίκα. Έψαξε όλο το μοναστήρι όμως κανείς δεν την είχε δει, ενώ η φύλακας ισχυρίστηκε πως καμία γυναίκα δεν είχε μπει και δεν είχε βγει από το μοναστήρι. Ποσά θαυμαστά είδα στο Σαμορντίνο! Όταν πάνω από το ναό στερέωσαν το σταυρό, από πάνω του έλαμπε ένα φωτινό σύννεφο.
Η μονάχη σώπασε, ενώ στην σκήτη ακουγόνταν ο ήχος της καμπάνας, πράγμα που σήμαινε πως σ’ ένα τέταρτο άρχιζε το Μεσονυκτικό.
- Πω, πω, θα αργήσω στο Μεσονυκτικό, πρέπει να φύγω! θυμήθηκε η μητερούλα. Συγχωρέστε με που σας κράτησα τόσο πολύ.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ.
Νίνα Πάβλοβα

Δεν υπάρχουν σχόλια: