Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ηγούμενος Ανατόλι (Μπερεστόφ), Διδάκτωρ Ιατρικών Επιστημών, Καθηγητής, Μόσχα

 Κάποτε, όταν δούλευα ακόμη στην ιατρική, ήμουν σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας της ΕΣΣΔ, με κάλεσαν με ασθενοφόρο στο Σουχούμι, στην Αμπχαζία, σε ένα βαριά άρρωστο παιδί.

 Πνίγηκε, αναζωογονήθηκε και βρισκόταν στο παιδικό νοσοκομείο. Ήρθα κοίταξα το παιδί, έκανα μια διάγνωση: σοβαρή υποξική εγκεφαλοπάθεια, θάνατος του εγκεφαλικού φλοιού. Ενημέρωσα  επίσης τους γιατρούς - εδώ όλα είναι ξεκάθαρα στους αναζωογονητές και τους νευρολόγους τότε  γιατί με καλέσετε. Οι γιατροί ντράπηκαν και είπαν ότι με κάλεσαν, στην πραγματικότητα, μόνο με την επιμονή των γονιών μου.

Από το Σουχούμι  για να διανυκτερεύσω με πήγαν στη Γκάγκρα, στους συγγενείς αυτού του άρρωστου παιδιού. Όταν μπήκα στην αυλή του σπιτιού τους, μια ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε να με συναντήσει με ένα μεγάλο πιάτο με στα δύο χέρια. Βλέποντάς με, άνοιξε το στόμα της έκπληκτη, λαχάνιασε κούνησε τα χέρια της, έσφιξε το κεφάλι της. Το πιάτο έπεσε, έσπασε, δεν κατάλαβα τι ήταν. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι όταν συνέβη αυτό το πρόβλημα στο παιδί και δεν βγήκε από το κώμα για αρκετές εβδομάδες, η γιαγιά του είδε ένα όνειρο όπου μια φωνή της είπε: "Καλέστε τον σύμβουλο Anatoly Ivanovich Berestov από τη Μόσχα" και βλέπει το πρόσωπό μου. Δεν ήξεραν αν υπήρχε τέτοιος σύμβουλος, αλλά επέμεναν να με βρουν. Και η αντίδρασή της στην εμφάνισή μου οφειλόταν στο γεγονός ότι ήμουν εγώ που είδε στο όνειρό της.

 

Με έπεισαν να πάρω το παιδί μαζί μου στη Μόσχα. Τον πήρα, αν και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα μπορούσε να βοηθηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Και τότε συμβαίνει το απρόσμενο: στη Μόσχα, η συνείδηση ​​επιστρέφει σε αυτόν και τον βγάζουμε από το νοσοκομείο ως κανονικό άτομο. Ήταν το πιο αληθινό θαύμα του Θεού.

Ένα άλλο περιστατικό που με συγκλόνισε συνέβη το καλοκαίρι του 1996, όταν υπηρετούσα ήδη στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρο στο Ινστιτούτο Μεταμοσχεύτηκες. Βαφτίστηκα μια τετραμελή οικογένεια: σύζυγο, γυναίκα και αγόρια δεκατριών και δεκατεσσάρων ετών.

Και τα δύο αγόρια έπασχαν από επιληψία και η μητέρα τους είχε σοβαρή σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει μόνη της, την έφεραν σε αναπηρικό καροτσάκι, μπορούσε να κινηθεί μόνο με υποστήριξη και από τις δύο πλευρές. Και έτσι, όταν διάβασα τις απαγορευτικές προσευχές που ήταν απαραίτητες για την προετοιμασία του Μυστηρίου της Βάπτισης, απαγορεύοντας στον διάβολο να κατέχει την ψυχή ενός ατόμου, τα δύο παιδιά έπεσαν σε επιληπτική κρίση.

Όλοι έσπευσαν κοντά τους και είπα: «Σταματήστε . Μην φοβάστε. Τώρα θα έχουν αυτή την κρίση και θα είναι η τελευταία στη ζωή τους ».

Λοιπόν, πράγματι, σύντομα ήρθαν στα λογικά τους, σηκώθηκαν. Ήταν πριν από δέκα χρόνια. Και με τα χρόνια, αυτοί οι νέοι άνθρωποι, και είναι πλέον αρκετά ενήλικοι, δεν είχαν άλλες κρίσεις. Αφού βάφτισα τα παιδιά, μου έφεραν τη μητέρα τους. Την βάφτισα και της πρότεινα να τη βοηθήσω να επιστρέψει στον τόπο. Και ξαφνικά λέει: «Ω, μη, θα φτάσω εκεί η ίδια». Αποδείχθηκε ότι η ικανότητα να περπατά είχε επιστρέψει σε αυτήν. Και παρακολουθούσα από το παράθυρο καθώς περπατούσε χωρίς καροτσάκι, αν και την  στήριζαν τα χέρια. Ως νευροπαθολόγος, γνωρίζω ότι εάν ένα άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας σταματήσει να περπατά, τότε κανένα ιατρικό μέσο δεν μπορεί να αποκαταστήσει τις κινητικές του ικανότητες. Και πάλι ο Κύριος βοηθός  βοήθησε. Και υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες. Τόσα πολλά.

 

Ηγούμενος Ανατόλι (Μπερεστόφ), Διδάκτωρ Ιατρικών Επιστημών, Καθηγητής, Μόσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια: