Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΌ ΖΕΥΓΆΡΙ!!! Ένα νεαρό ζευγάρι έρχεται σε έναν ηλικιωμένο ιερέα και τους ζητά να χωρίσουν, για τον λόγο ότι, όπως λένε, δεν συμφωνούσαν με τους χαρακτήρες. Ο πατέρας αντέδρασε με συμπάθεια στο αίτημά τους: - Λοιπόν, αν ναι, τότε πρέπει να χωρίσετε.Ελατε  θα σας χωρίσω..

Ο σύζυγος ακολουθεί με χαρά τον ιερέα, περιμένοντας τη γλυκιά στιγμή που θα σηκωθεί από  το βάρος ενός αποτυχημένου γάμου, και μπορούν να προσπαθήσουν ξανά με καθαρή συνείδηση.


Ο ιερέας μπήκε στο ιερό φόρεσε εορταστικά λευκά άμφια, άναψε τα φωτιστικά, καλά, γενικά, όλα ήταν όπως σε έναν γάμο.

Έβαλε τους εν δύναμη διευζευγμενους μπροστά από τον άμβωνα, άνοιξε τις βασιλικές πόρτες, πήρε το Ευαγγελίο από την Αγία Τράπεζα στα χέρια του (συνήθως είναι αλυσοδεμένο σε σιδερένιο  πλαίσιο και ζυγίζει "ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο" 16 κιλά) και, ανεβαίνοντας ο γαμπρός, τον ρώτησε πανηγυρικά: - Θέλεις, δούλε του Θεού Ιωάννη  να εκθρονίσεις την δούλη του Θεού Ελένη, να ποδοπατήσεις τους όρκους που δόθηκαν στο Θεό στο μυστήριο του γάμου,  και να γίνεις αρνητής του όρκο σου;!


- Ναι, τίμιε πατέρα, μακάρι.

Ο ιερέας, με όλη του τη δύναμη, χτύπησε τον σύζυγο στο κεφάλι με το Ευαγγέλιο, και ενώ αναρρώνει από το σοκ, αλπηγε στη νύφη και επίσης, όχι λιγότερο πανηγυρικά, τη ρώτησε:

- Δούλη του Θεού, Έλενα, θέλεις να καταργήσεις τον δούλο του Θεού Ιωάννη, να πατήσεις τους όρκους που δόθηκαν στον Θεό και να γίνεις αρνητής του όρκο σου.; - Ναι, τίμιε πατέρα, μακάρι.


Το χτύπημα του Ευαγγελίου στο κεφάλι της συζύγου αντήχησε στην άδεια εκκλησία και ο ιερέας στεκόταν ήδη μπροστά από τον σύζυγό της και του έκανε ξανά την ίδια ερώτηση και, έχοντας λάβει μια καταφατική απάντηση, την έστρεψε καλά και έριξε το Ευαγγέλιο στο κεφάλι του άτυχου συζύγου.


Μετά από αυτό, πλησίασε τη νύφη και έκανε την ίδια διαδικασία.

Και έτσι ο ιερέας πήγαινε από γαμπρό σε νύφη, από νύφη σε γαμπρό, τους ρωτούσε για το ίδιο πράγμα και τους φιλούσε προσεκτικά το κεφάλι με το Άγιο Ευαγγέλιο, μέχρι που φώναζαν απελπισμένοι: «Πατέρα!


Ναι, πότε θα τελειώσει ο βαθμός αποσύνδεσης;! - Α, μέχρι να σας  χωρίσει ο θάνατος!

Οι σύζυγοι έτρεξαν έξω από την εκκλησία με τρόμο και, αφού πήραν την ανάσα τους σε ένα κοντινό δρομάκι, τρίβοντας τα χτυπήματα στις κορυφές του κεφαλιού τους, αποφάσισαν να κρατήσουν τους δεσμούς του γάμου μέχρι το τέλος. Οτι και αν συμβεί ...

Δόξα τω Θεώ για όλα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: