Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πατηρ Hrisostom Filipescu - "Ζήστε όμορφα, συγχωρήστε στο χρόνο και αγαπήστε πραγματικά".

 «Στους ανθρώπους αρέσει να μιλούν για τα λάθη των άλλων επειδή τους δίνει την αίσθηση ότι έχουν δίκιο.  Η ζωή όμως μας χτυπά όλους.  Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολο ήσουν ή πόσο δύσκολο είναι να χτυπήσει τώρα, αλλά πόσο γρήγορα καταφέρνεις να σηκωθείς.  Αναζητάτε ένοχους ή αναζητάτε λύσεις;  Μπορείτε να κερδίσετε πολλά, αλλά μπορείτε να προχωρήσετε.  Δεν έχετε ιδέα πόσο μπορείτε να μεταφέρετε!  Δεν έχεις ιδέα πόσο δυνατός είσαι!  Ας αφήσουμε στην άκρη την κουρτίνα του φόβου και της απόγνωσης στο μυαλό σας.  Αυτό θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να ζεις και να πεθαίνεις ... Επιλέγεις να είσαι νικητής ή ηττημένος;  Η μάχη!  Αξίζετε να την απολαύσετε!  Είστε περισσότερο από ό, τι βλέπετε τον εαυτό σας τώρα!  Είσαι ο ήρωας της ζωής σου!  Πάρτε τα όνειρό σας πίσω! ... (...)

 Απολαύστε το άγγιγμα του ζεστού νερού στο χέρι σας.  Αλλοι άνθρωποι δεν έχουν πλέον δάχτυλα για να το νιώσουν ή  ίσως δεν έχουν νερό.

 Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή.  για κάποιον σε αυτόν τον κόσμο είναι το τελευταίο και κανείς άλλος δεν μπορεί να το δει ποτέ.

 Να χαίρεστε και να λατρεύετε τους ανθρώπους που σας αγαπούν μερικοί από εμάς είναι τόσο φτωχοί που έχουμε μόνο χρήματα στη ζωή.

 Απολαύστε το άρωμα των λουλουδιών και την κούραση των ποδιών σας.  Όλα αυτά σημαίνουν ότι είστε ακόμα ζωντανοί και η μάχη δεν έχει χαθεί ακόμα.

 Απολαύστε το τραγούδι των πουλιών.  Αλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν.

 Απολαύστε την αίσθηση γυμνών ποδιών σε φρεσκοκομμένο γρασίδι.  Μερικοί δεν μπορούν να περπατήσουν και όμως δεν παραπονιούνται.

 ... Αγάπη ή φόβος;  Εσύ διαλέγεις!

 Στη ζωή χρειάζεσαι μόνο έναν λόγο για να πολεμήσεις ... Τα υπόλοιπα είναι για να τα παρατήσεις ».

            (Πατηρ Hrisostom Filipescu - "Ζήστε όμορφα, συγχωρήστε στο χρόνο και αγαπήστε πραγματικά")

Δεν υπάρχουν σχόλια: