Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - Αναμνήσεις από τον άγιο Γέροντα!
Η ευλογία να γνωρίσει και να ζήσει κάποιος κοντά σε έναν άγιο είναι πιστεύω μία από τις μεγαλύτερες ευεργεσίες του Θεού στον άνθρωπο! Οι άγιοι του Θεού είναι στολισμένοι με την Θεία Χάρη και επιδρούν ευεργετικά και σωτήρια σε όσους ανθρώπους τους προσεγγίζουν με καλή διάθεση και σεβασμό.
Όσοι είχαμε την ευλογία να ζήσουμε κοντά στον πατέρα Ιωάννη, βιώσαμε αυτήν την μεγάλη ευεργεσία του Θεού, που άλλαξε ριζικά τη ζωή μας. Οι άγιοι στηρίζουν, παρηγορούν και δίνουν χαρά και ευλογία στα πνευματικά τους τέκνα. Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα χαριτωμένο περιστατικό που έζησα κοντά στον άγιο Πατέρα.
Πριν από αρκετά χρόνια ο πατήρ Ιωάννης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σερρών και από την πρώτη στιγμή ήμασταν κοντά του για να συμπαρασταθούμε σ' αυτόν και την πρεσβυτέρα του. Ζήτησα από ένα συγγενικό του πρόσωπο να του δώσει το κομποσχοίνι μου και να τον παρακαλέσει εκ μέρους μου να προσευχηθεί αυτός και η πρεσβυτέρα του Πολυξένη ώστε να μείνει η ευλογία τους σ' αυτό.
Το επόμενο πρωινό που πήγα στο Νοσοκομείο να τους επισκεφθώ, μόλις μπήκα στο δωμάτιο είδα τον π. Ιωάννη να είναι καθιστός στο κρεβάτι του και την πρεσβυτέρα δίπλα του να τον διακονεί. Όταν με είδε ο άγιος Γέροντας χαμογέλασε με εκείνο το αλησμόνητο χαμόγελο του και βάζοντας το χέρι του στο στήθος, έβγαλε το κομποσχοίνι μου μέσα από την πιτζάμα του κουνώντας το ψηλά για να το δω! Η χαρά και η συγκίνησή μου δεν μπορούσαν να περιγραφούν! Πήρα την ευχή του καθώς και της πρεσβυτέρας του και μου είπαν ότι όλη τη νύχτα προσεύχονταν με αυτό! Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου γιατί αισθανόμουν ότι έπαιρνα πλούσια την χάρη από αυτές τις δύο άγιες ψυχές! 
Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, οι μνήμες αυτές παραμένουν άσβηστες και ζωντανές και μας παρακινούν να δοξάσουμε πολλές φορές τον καλό Θεό για τις μεγάλες αυτές ευεργεσίες του στην ζωή μας! 
Να έχουμε όλοι μας την ευχή του αγίου Πατρός μας Ιωάννη και της μακαριστής πρεσβυτέρας του Πολυξένης!  Αμήν!

Τσεσμετζής Μιλτιάδης - εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: