Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος Α' (1981-2000) ως προϊστάμενος της Εκκλησίας δέχθηκε το Άγιο Πυρ για 19 συνεχή χρόνια. Σε συνέντευξή του μοιράστηκε τις λεπτομέρειες του θαύματος!!!!!!!Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος Α' (1981-2000) ως προϊστάμενος της Εκκλησίας δέχθηκε το Άγιο Πυρ για 19 συνεχή χρόνια.  Σε συνέντευξή του μοιράστηκε τις λεπτομέρειες του θαύματος:

 «Όταν σβήνουν όλα τα φώτα, σκύβω και μπαίνω στον μπροστινό διάδρομο του Τάφου, από εκεί, στο σκοτάδι, βρίσκω τον δρόμο μου προς τον εσωτερικό διάδρομο.

 Εκεί γονατίζω με ιερό φόβο και... λέω ορισμένες προσευχές που μας έχουν παραδοθεί ανά τους αιώνες και περιμένω.  Μερικές φορές η αναμονή διαρκεί αρκετά λεπτά, αλλά συνήθως ένα θαύμα συμβαίνει αμέσως μετά την ανάγνωση των προσευχών.

 Από τα βάθη της πέτρας πάνω στην οποία βρισκόταν το Σώμα του Χριστού, αναβλύζει ένα απερίγραπτο Φως.  Κατά κανόνα έχει μπλε απόχρωση, αλλά το χρώμα μπορεί να αλλάξει... Εμφανίζεται διαφορετικά κάθε χρόνο.  Μερικές φορές καλύπτει μόνο την πλάκα του τάφου μερικές φορές γεμίζει το οικείο με φως, έτσι ώστε οι άνθρωποι που στέκονται έξω... βλέπουν ότι το δωμάτιο είναι γεμάτο φως.

 Αυτό το φως δεν καίγεται.  Κατά τη διάρκεια και των 16 ετών της πατριαρχείας μου στην Ιερουσαλήμ, ποτέ δεν έκαψα τα γένια μου όταν έλαβα το Φως...

 Σε ένα συγκεκριμένο μέρος, αυτό το Φως ανεβαίνει προς τα πάνω, σχηματίζοντας μια κολόνα, της οποίας η φλόγα έχει διαφορετική φύση, και έτσι μπορώ να ανάψω τα κεριά μου από αυτήν...
 Αυτό το θαύμα... κάνει την Ανάσταση του Χριστού τόσο ζωντανή για εμάς, σαν να έγινε μόλις πριν λίγα χρόνια...

 Ζω στην Ιερουσαλήμ από το 1939, από τότε που ήρθα στην πόλη σε ηλικία 15 ετών.  Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν παρών στην υπηρεσία της καθόδου του Αγίου Φωτός και είδα το θαύμα 61 φορές.  Για μένα δεν τίθεται θέμα αν πιστεύω σε ένα θαύμα ή όχι.  Ξέρω ότι είναι γνήσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: