Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΓΗΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΓΗΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Γιάννη Κοτζάμπαση

Ανάμεσα στα τόσα που έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί κατά καιρούς, υπάρχουν πράγματα που κυριολεκτικά συγκλονίζουν. Έκπληκτος μένει κανείς από τα γεγονότα τα οποία παρουσιάζονται παρακάτω και είναι πέρα για πέρα αληθινά, δίχως να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας. Τα λόγια που άκουσα ήχησαν σαν κεραυνός στο μυαλό μου. Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτήριζα ότι έζησα έναν πνευματικό σεισμό, ένα «τσουνάμι» ακούγοντας μια ομιλία ή καλύτερα μια συνομιλία του μακαριστού πατρός Δωροθέου με μια νεαρή γυναίκα, αμέσως μετά από μία αγρυπνία, που έγινε προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονος σε ένα μοναστήρι της βορείου Ελλάδος.
Τι πιο φυσικό όμως από το να συνομιλεί ο πατήρ Δωρόθεος με μια νεαρή γυναίκα;  Το παράξενο είναι ότι μέσα από τη νεαρή γυναίκα, με παραχώρηση του Θεού, ακουγόταν η φωνή ενός δαίμονα. Ακούγεται τόσο καθαρά και δεν αφήνει περιθώρια για την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτά που ακούγονται είναι αληθινά. Επιτρέπει ο Θεός ή αναγκάζει, θα έλεγα, κάποιες φορές το διάβολο να συμπεριφέρεται έτσι και να ομολογεί αλήθειες, αν και ο ίδιος ομολογεί παρακάτω ότι είναι πατήρ του ψεύδους. Εγώ, λέει σε ένα σημείο, δεν θέλω να τα λέω αυτά τα πράγματα, αλλά αναγκάζομαι από την Παναγία. Κάτω από τον καταναγκασμό αυτό ακούγεται ένα κήρυγμα ορθοδοξότατο.


Σκοπός του πονήματος αυτού δεν είναι άλλος από το να φανεί περίτρανα η ύπαρξη του διαβόλου, πράγμα που ομολογεί και ο ίδιος. Παρότι ο ίδιος χαίρεται, όταν ακούει να λέγεται από κάποιους ανθρώπους πως αμφιβάλουν για την ύπαρξή του. Ομολογεί όμως τον τρόπο που ενεργεί και πως τελικά ο σκοπός του δεν είναι άλλος, από το να παρασύρει ψυχές στην κόλαση. Επιπλέον να φανεί και η αδυναμία του διαβόλου σε σύγκριση με την παντοδυναμία των ενεργειών του Θεού μέσω των Αγίων Του.Δεν υπάρχουν σχόλια: